На Одещині лікарня закупила кондиціонери з 20% завищенням ціни

На Одещині лікарня закупила кондиціонери з 20% завищенням ціни
На Одещині лікарня закупила кондиціонери з 20% завищенням ціни

Великомихайлівська багатопрофільна лікарня (селище Велика Михайлівка, Одеська область) підписала договір на придбання 25 кондиціонерів загальною вартістю 462,1 тис. грн. Очікувана вартість закупівлі складала 500 тис. грн, тому лікарня формально навіть заощадила. Однак, проаналізувавши ринкові ціни, NGL.media виявили, що лікарня переплатила за кондиціонери щонайменше 20%.

Лікарні, які укладають контракти з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), зобов’язані мати обладнані кондиціонерами палати. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив ще восени минулого року. Тому навіть зараз, в умовах суттєвого дефіциту електроенергії, медзаклади продовжують купувати це обладнання.

До участі в закупівлі зголосилась лише одна учасниця – приватна підприємиця з Харкова Тетяна Джорохян. До кінця серпня вона мала б поставити в лікарню 25 кондиціонерів торгової марки «TKS». 

Лікарня придбала три моделі кондиціонерів TKS: 08AD2W за 17,3 тис. грн/шт, 10AD2W за 17,9 тис. грн/шт та 14AD2W за 20,2 тис. грн/шт. Натомість у спеціалізованих магазинах можна знайти чимало варіантів цих моделей  кондиціонерів за суттєво нижчими цінами.

Наприклад, у звичайному роздрібному інтернет-магазині модель 08AD2W коштує 13,2 тис грн, 10AD2W – 14,2 тис грн, а 14AD2W – 15,5 тисяч. Таким чином загальна переплата перевищує 108 тис. грн. І навіть врахувавши витрати на доставку, лікарня переплатить мінімум 20% від ринкової вартості.

Читайте по темі: Непрозорість та хаос: Велике мелітопольське крадівництво в Запоріжжі

NGL.media спробували отримати коментар замовника, однак за вказаним у Prozorro номером телефону контактної особи, ніхто не відповідає.

Приватною підприємицею Тетяна Джорохян зареєструвалась лише наприкінці минулого року, проте уже отримала бюджетних замовлень на 4,1 млн грн. Майже усі підряди вона отримує напряму, без проведення аукціонів. Серед замовників – три десятки медзакладів з десяти регіонів України.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus