Місак Хідірян, подружжя Алісименко та конвертаційні центри: чому РНБО ігнорує кримінальну діяльність банкіра?

Місак Хідірян, подружжя Алісименко та конвертаційні центри: чому РНБО ігнорує кримінальну діяльність банкіра?
Місак Хідірян, подружжя Алісименко та конвертаційні центри: чому РНБО ігнорує кримінальну діяльність банкіра?

Місак Хідірян, відомий як український банкір, фінансист, латифундист і благодійник вірменського походження, насправді приховує за своєю репутацією щось зовсім інше. Варто лише поглянути на його біографію, як створюваний ним імідж розпадається.

Тож обнальник Місак Хідірян взявся за зачистку інтернету від своєї злочинної біографії.

Ми, у свою чергу, хочемо нагадати, що відбувалося кілька років тому у біографії одіозного конвертатора.

Кілька років тому у ЗМІ з’явилася цікава інформація про розкриття чергового конвертаційного центру в Україні, яким керує мультимільйонер Хідірян Місак Оганесович.

Подумаєш, новина, скажіть Ви. Але цей випадок – особливий, причому як за масштабами протиправної діяльності, так і з нахабства, з яким діяли фігуранти цієї історії, серед яких головною дійовою особою є Місак Хідірян.

Читайте по темі: В Одесі СБУ затримала російського агента, який шпигував за ППО

Та й головне: доходи від своїх брудних справ злочинці спрямовували на фінансування ворогів нашої країни – російсько-терористичних угруповань Донбасу. Заправляла кримінальним бізнесом вельми цікава трійця: Алісименко Сергій Олексійович, його (і не лише його) бойова подруга Алісименко Ольга Леонідівна та Хідирян Місак Оганесович, якого пов’язують з вірменською організованою злочинністю та спецслужбами країни-агресора. Давайте про все по порядку.

Перша учасниця цього кримінального тріо – Алісименко Ольга Леонідівна (15.11.1986 р.) вважається безпосереднім організатором центру конвертації. Раніше вона вже мала проблеми із законом і була засуджена за статтею 190 КК (шахрайство). Офіс цієї «бізнес-леді» знаходиться у престижному центрі «Парус». Нині Ольга у бігах, найімовірніше, відлежується на території Російської Федерації.

На чому заробив Місак Хідірян?

Другим членом банди є чоловік Ольги – Алісименко Сергій Олексійович (25.02.1977 р.), найбільш відомий у специфічних колах на прізвисько «Аліса». За біографією цієї людини цілком можна знімати крутий кримінальний трилер. Свого часу Алісименко входив до складу банди сумнозвісного «Прища», після загибелі якого угруповання очолив Ліщенко Олександр («Ліча»). Наш герой спеціалізувався на скоєнні особливо тяжких злочинів: рекет, крадіжки, розбійні напади, залякування бізнесменів, захоплення чужого майна. Проте «Аліса» зрадив своїх товаришів та втік від них. Більше того, перейшовши на бік конкурентів, він спробував прибрати колишнього шефа: 4 червня 2018 року автомобіль, в якому був «Ліча», був обстріляний. Бандитам не пощастило: загинув водій, а сам авторитет відбувся легким переляком.

Третій персонаж нашого оповідання найбільш материй і цікавий – це Хідірян Місак Оганесович, громадянин РФ, який тривалий час займається різними фінансовими махінаціями на території України та Росії. Крім афери з подружжям Алісименка, Хідиран має відношення до незаконного відшкодування ПДВ, бере участь у заниженні митної вартості товарів, що заходять через Львівську та Одеську митниці. Зрозуміло, що такі «подвиги» були б неможливими без серйозного «даху» у керівництві ДФС.

Алісименко був задіяний в організації та скоєнні особливо тяжких злочинів, яким не чужий і Місак Хідірян. Розбійні напади, крадіжки, здирство та залякування підприємців, «віджимання» чужого майна – все це справи нашого героя. Сергія Олексійовича можна назвати не лише бандитом, а й зрадником, який втік від товаришів і, перейшовши на бік ворогів, спробував прибрати колишнього шефа. У 2018  році автомобіль Ліщенка обстріляли, але мети не було досягнуто: водій загинув, а «Ліча» залишився живим здоровим, без жодної подряпини.

Другою учасницею організації стала дружина Сергія Олексійовича – Алісименко Ольга Леонідівна 1986 року народження. Вона і була головним організатором центру конвертації з Мисаком Хідіряном.

Біографія Ольги Леонідівни також нечиста, її засуджено за шахрайство за статтею 190 КК. Займаючись своїм «бізнесом», Ольга мала офіс у будівлі престижного центру «Вітрило», але зараз ця «бізнес-леді» в бігах і, швидше за все, на території країни-агресора.

Останній учасник, ще важливіший у цій історії, громадянин Росії Хідіран Мисак Оганесович. Довгий час цей персонаж провадив фінансові махінації на території нашої та низки сусідніх країн. Крім кримінальної історії з конвертаційним центром, Хідіран мав пряме відношення до нелегальних схем відшкодування ПДВ. Він брав участь у зниженні митної вартості продукції, що проходила через Одеську та Львівську митниці. Ці схеми він проробляв завдяки серйозному та впливовому «даху» серед керівництва ДФС України.

 qhiqqhiqddiqeuroz

Читайте по темі: У США ідентифікували підозрюваного в імовірно другій спробі замаху на життя Трампа

Для кримінальних витівок Місак Оганесович навіть придбав фальшивий ідентифікаційний код та створив десятки фіктивних компаній, які оформляли на підставних осіб. Саме через ці компанії Хідірян і здійснював незаконні операції.

Хідірян Місак Оганесович, біографія афериста

До речі, цікавий і важливий факт його біографії – тісне співробітництво з ФСБ Росії. Цей персонаж зовсім не повинен перебувати на території нашої країни, оскільки інформацію про нього внесено до бази даних про небажаних мігрантів.

Родзинкою всієї цієї історії є те, що спільниця Хідіряна Місака Оганесовича — Алісименко Ольга Леонідівна мала інтимну близькість до Хідіряна і навіть народила від нього дитину. Цей факт ретельно приховується від громадськості. Варто додати, що Ольга добре влаштувалась, незважаючи на статус «безробітної»: вона є власником двох елітних автомобілів «Порше» та «Мерседес», 1 га землі у самому центрі Києва та 160 кв. м на вул. Шовковичній. Також їй належить приміщення на Подолі та земля у Бориспільському районі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus