На відновлення "Охматдиту" зібрали вже понад 1,6 мільярда, – МОЗ

На відновлення "Охматдиту" зібрали вже понад 1,6 мільярда, – МОЗ
На відновлення "Охматдиту" зібрали вже понад 1,6 мільярда, – МОЗ

Загальна сума зібраних на відновлення "Охматдиту" коштів перевищила 1,6 млрд грн, із яких 400 млн грн надійде у вигляді медичного обладнання.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Зокрема, 312 млн грн надійшло безпосередньо на рахунок лікарні "Охматдит", 379 млн грн – на рахунок Благодійного фонду "Омхатдит – здорове дитинство", більше 320 млн грн було зібрано в межах спільного збору платформи United24 та monobank, які перерахували напряму на рахунок МОЗ у Нацбанку.

Окрім того, $11,2 млн виділив The Howard G. Buffett Foundation на закупівлю повного переліку пошкодженого обладнання у сучасному корпусі "Охматдиту" (надійдуть вже у вигляді обладнання), $1 млн надійшло від уряду Литви, а також 100 млн грн виділив уряд України.

Що відомо про скандал з ремонтом корпусів "Охматдиту"

Читайте по темі: Зірка Голлівуду Майкл Дуглас розповів, що його розлютило у Києві

Як повідомлялося, раніше "Благодійний фонд "Охматдит" обрав ТОВ "Буд-технолоджі" переможцем відбору підрядника на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень внаслідок ракетного обстрілу у липні, за зібрані благодійниками кошти.

При цьому "Охматдит" вирішив проводити тендер не за правилами закону "Про публічні закупівлі", а у вигляді приватного конкурсу "з метою відкритого та добросовісного використання коштів, пожертвуваних громадянами".

Загалом заявки на участь у цьому відборі подали 14 учасників, їхні цінові пропозиції коливалися від 41,79 млн грн до 645,25 млн грн (без ПДВ). У підсумку благодійний фонд "Охматдиту" обрав третю найдорожчу пропозицію від ТОВ "Буд-технолоджі" вартістю 307 млн грн.

При цьому фірма із статутним капіталом 5000 гривень ніколи раніше не брала участі у державних тендерах, а ціни на будматеріали у її заявці подекуди завищені вдвічі, порівняно із пропозиціями конкурентів, писало видання Наші гроші.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus