Заступник начальника сервісного центру МВС Погорєлова на Миколаївщині приховав майно від НАЗК

Заступник начальника сервісного центру МВС Погорєлова на Миколаївщині приховав майно від НАЗК
Заступник начальника сервісного центру МВС Погорєлова на Миколаївщині приховав майно від НАЗК

НАЗК виявило недостовірні дані у деклараціях заступника начальника регіонального сервісного центру МВС у Миколаївській області, колишнього очільника місцевої ДАІ Геннадія Погорєлова, який не повідомив про наявність у нього криптовалюти вартістю більше 48 млн гривень.

За даними НАЗК, посадовець у декларації за 2021 рік задекларував криптовалюту Bitсoin, вартість якої у гривневому еквіваленті склала 100 мільйонів гривень. Однак під час проведення повної перевірки її наявність він не підтвердив.

Водночас у декларації за 2022 рік НАЗК встановило недостовірних відомостей щодо наявності у посадовця сервісного центру на Миколаївщині криптовалюти на понад 48 мільйонів гривень.

«Неможливість підтвердити наявність частини криптовалюти декларант пояснив викраденням холодного криптогаманця та ключа до нього, щодо іншої частини активу – посадовець надав документи, які не дозволили підтвердити правдивість задекларованої інформації», – повідомили у НАЗК.

За даними антикорупційників, після висновків НАЗК правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК.

Читайте по темі: Одеський суддя Шурупов не вказав в декларації будинок на узбережжі Чорного моря

Вочевидь, йдеться про нинішнього заступника начальника Регіонального сервісного центру МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях Геннадія Погорєлова. Погорєлов – багаторічний керівник Регіонального сервісного центру МВС на Миколаївщині, а до того – начальник обласного управління Державтоінспекції.

У 2015 році Геннадій Погорєлов придбав криптовалюту Bitcoin у кількості 14.00955 та 66.99. Як зазначав Погорєлов у своїй декларації за 2023 рік, вартість його криптовалюти складала лише 738,5 тисяч гривень. Крім того, торік Погорєлов з дружиною стали власниками двох будинків та коштовного авто. Водночас дорогим майном «обростав» і родич Погорєлова, який судився через розмір пенсії.

Цікаво, що наразі Геннадій Погорєлов подав до суду позов про розірвання шлюбу зі своєю дружиною Надією, після більш ніж 40 років подружнього життя.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus