У Полтавській міськраді розтратили мільйони на закупівлі дронів

У Полтавській міськраді розтратили мільйони на закупівлі дронів
У Полтавській міськраді розтратили мільйони на закупівлі дронів

Посадовців Полтавської міської ради підозрюють у розтраті 5,3 млн грн під час закупівлі дронів на суму понад 38 млн грн. У разі доведення вини їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє БЕБ (Бюро економічної безпеки). Про підозру в розтраті бюджетних коштів під час закупівлі дронів повідомили колишньому директору та головному спеціалісту оборонного департаменту Полтавської міської ради.

У грудні 2023 року Полтавська міськрада здійснила публічну закупівлю квадрокоптерів для військових частин на загальну суму понад 38 млн грн. Під час моніторингу ринкових цін фахівці БЕБ виявили, що вартість замовлення була значно завищеною.

У процесі досудового розслідування детективи БЕБ провели обшуки у приміщенні міськради та в домівках підозрюваних. Було вилучено документи, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які додані до матеріалів кримінального провадження як речові докази.

За результатами слідчих дій двом посадовцям було офіційно повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Розслідування здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Полтавській області за підтримки Департаменту військової контррозвідки СБУ та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

Читайте по темі: Десантники знищили одну з найсучасніших БМД росіян на Курщині

Посадовців звинувачують за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. У разі доведення вини підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Обшуки в Полтавській міськраді викликали значний резонанс серед громадськості. Прессекретарка міськради Марина Сєрова підтвердила, що обшуки були пов’язані з оборонними закупівлями, і зазначила, що міськрада сприятиме слідству.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus