Засуджений за вбивство Бориса Нємцова Ескерханов - помилуваний і пішов на війну проти України

Засуджений за вбивство Бориса Нємцова Ескерханов - помилуваний і пішов на війну проти України
Засуджений за вбивство Бориса Нємцова Ескерханов - помилуваний і пішов на війну проти України

У Росії Темірлан Ескерханов, засуджений до 14 років за причетність до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, вийшов на свободу з колонії та вирушив воювати проти України.

Про це повідомляє пропагандистське РИА Новости з посиланням на власне джерело.

"Ескерханов підписав контракт з Міністерством оборони, був помилуваний", – заявив співрозмовник агентства.

Як зазначають у  Радіо Свобода, у 2017 році Темірлан Ескерханов був визнаний винним у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова. Згідно з матеріалами справи, він входив у злочинну групу, яка здійснила вбивство - стежив за політиком і навів безпосередніх убивць на місце, де знаходився Нємцов.

Перебуваючи в СІЗО, Ескерханов надсилав претензії до ЄСПЛ, скаржачись на затримки судового процесу та погані умови утримання. У 2017 році ЄСПЛ присудив Ескерханову компенсацію у шість тисяч євро за моральну шкоду.

Читайте по темі: Повітряна розвідка російської армії на Харківському напрямку значно посилилась, - Сили оборони

Нагадаємо, російського опозиціонера Бориса Нємцова застрелили ввечері 27 лютого 2015 року на мосту, неподалік Кремля. У 2017 році суд визнав винними та засудив до тривалих термінів ув’язнення п’ятьох уродженців Чечні, серед яких були офіцери силових структур РФ. Це Заур Дадаєв, якого визнали безпосереднім виконавцем убивства, брати Анзор та Шадід Губашеви, а також Темірлан Ескерханов та Хамзат Бахаєв. Ніхто з них не визнав вину. Замовників убивства досі не встановлено.

Соратники та близькі Нємцова розкритикували розслідування, багато хто з них впевнений у причетності до вбивства керівництва Чечні чи Росії. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus