Google заборонив росіянам заробляти в YouTube

Google заборонив росіянам заробляти в YouTube
Google заборонив росіянам заробляти в YouTube

У Росії повністю відключиться Google AdSense – сервіс, який дозволяє заробляти як творцям контенту на YouTube, так і власникам сайтів за рахунок показу реклами. Останні виплати росіяни матимуть змогу отримати до 26 серпня. Російським блогерам тепер пропонують доплачувати посередникам за можливість заробляти в YouTube в обхід обмежень, а рядові інтернет-користувачі з РФ називають Google "виродками".

Повідомлення про масове закриття російських облікових записів AdSense розіслав російським інтернет-видавцям і відеоблогерам сам Google. Текст повідомлення публікують у соцмережах.

"Ми деактивуємо всі акаунти AdSense, країною розташування яких вказана Росія. Це означає, що отримувати дохід від монетизації через такі акаунти буде не можна. Заробіток за липень буде виплачено між 21 та 26 серпня, якщо в акаунті не призупинено отримання платежів та досягнуто порогів оплати", – йдеться в повідомленні.

Google AdSense відключають у Росії eiqexideiqxeroz

Таким чином, власники сайтів і блогери з YouTube повністю втратять доступ до Google AdSense і послуг, що надаються рекламною мережею. До речі, ще в березні Google відключив показ реклами на території Росії, але досі видавці та блогери могли отримувати прибуток від переглядів з-за кордону.

YouTube без грошей – "дискримінація за паспортом": що говорять у Росії

У російських соцмережах обурені рішенням Google залишити ютуберів без заробітку. Компанію вже звинуватили в "дискримінації за паспортом". "Ну й виродки", – відгукнувся про новину один із користувачів.

Росіяни ображають Google

Проте зустрічаються і ті, хто розуміє, чому компанія ухвалила таке рішення. "Дискримінували дискримінаторів", – вважає інший користувач мережі.

Також частина комьюніті пише, що росіяни самі винні в блокуванні, адже активно використовують VPN та інші методи обходу обмежень. Це робить показ реклами неправильно налаштованим, а отже, і невигідним.

Також для блогерів російського сегменту YouTube вже публікують інструкції "як зберегти заробіток". Зокрема, їх запевняють, що буде можливість замінити AdSense на іноземний.

Справа в тому, що блокування буде проводитися не країною, яка вказана в місцезнаходження каналу, а саме про країну реєстрації прив’язаного до каналу облікового запису AdSense. Просто так змінити країну в обліковому записі AdSense неможливо.

Однак до облікового запису YouTube можна прив’язати інший обліковий запис AdSense. Зробити це реально лише якщо встигнути до блокування поточного облікового запису AdSense. Якщо запізнитись – монетизація каналу буде втрачена назавжди.

Читайте по темі: Путін радився з шаманами щодо війни в Україні - ЗМІ

Щоправда, щоб відкрити іноземний обліковий запис AdSense, підтвердити його та вивести з нього гроші, доведеться доплачувати посередникам. Це означає, що переводити на іноземний обліковий запис невеликі заробітки буде взагалі невигідно.

Пропозиція скористатися послугами посередників вже розлютила ютуберів. Вони пишуть, що це "обдираловка", спроба "нажитися на чужому горі", а також скаржаться, що "скрізь гайки закрутили".

Ютубери не раді пропозиціям посередників

Сторінка для друку

Читайте по темі:

МЗС Туреччини: Мирні перемовини мають забезпечити повагу до «законних інтересів українського народу»
Зрадник екснардеп Деркач став сенатором від Астраханської області РФ, — ЗМІ
ЗСУ авіабомбою знищили будівлю з російськими військовими у Курській області
Російські банки та бізнеси масово відкриваються на окупованих територіях України
Міністри G7 вимагають, щоб Іран негайно припинив підтримувати РФ
Онлайн-казино і нерухомість: "мийник брудних грошей" Максим Кріппа купив віллу російського олігарха у Чехії
Мийник "брудних" російських грошей Максим Кріппа скуповує нерухомість у Чехії
Прокуратура Італії вимагаю ув’язнити проросійського Маттео Сальвіні до шести років
США і Британія занепокоєні передачею ядерних технологій Росією Ірану, —Bloomberg
Джонсон і п’ять ексміністрів оборони Британії закликали уряд дозволити Україні удари вглиб РФ

Коментарі:

comments powered by Disqus