Росіяни можуть інсценувати злочини проти цивільних у Курській області, - СБУ

Росіяни можуть інсценувати злочини проти цивільних у Курській області, - СБУ
Росіяни можуть інсценувати злочини проти цивільних у Курській області, - СБУ

СБУ попереджає, що найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема, проти цивільного населення Курської області, щоб у подальшому звинуватити в їх скоєнні українську сторону.

Про це повідомила СБУ.

«Служба безпеки України фіксує спроби спецслужб РФ використати ситуацію в Курській області для безпідставних звинувачень українських захисників у вчиненні воєнних злочинів. Для цього російська сторона створює та поширює різноманітні фейки та інформаційні вкиди, які не мають нічого спільного з реальністю», – зазначили у відомстві.

Повідомляється, що такі інформаційно-психологічні спецоперації ворога повʼязані насамперед з неможливістю ефективно протидіяти наступальним діям Збройних сил України.

«За даними СБУ, найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема, щодо цивільного населення Курської області, щоб надалі звинуватити в їх скоєнні українську сторону. СБУ попереджає, що такі спроби є марними, і не впливатимуть ні на наступальні дії ЗСУ, ні на думку міжнародних партнерів нашої держави», – заявили в спецслужбі.

В СБУ наголошують: Сили оборони України вже довели всьому світові, що чітко дотримуються правил та звичаїв ведення війни як у поводженні з російськими військовополоненими, так і стосовно цивільного населення.

Читайте по темі: В Одесі СБУ затримала російського агента, який шпигував за ППО

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus