Опозиція Венесуели закликала до всесвітнього мітингу проти результатів виборів

Опозиція Венесуели закликала до всесвітнього мітингу проти результатів виборів
Опозиція Венесуели закликала до всесвітнього мітингу проти результатів виборів

Венесуельська опозиція на чолі із Марією Коріною Мачадо закликає до масового всесвітнього протесту проти результатів виборів вже цієї суботи, 17 серпня. Протестанти хочуть гучно заявити про перемогу опозиційного кандидата Едмунда Гонсалеса Уррутії.

Про це повідомляє El País.

Опозиція також закликає венесуельську діаспору підтримати заплановану акцію у Мадриді, Буенос-Айресі, Боготі та Сантьяго-де-Чилі.

Мачадо закликає своїх прихильників вийти на вулиці Каракаса та інших міст Венесуели з протоколами результатів виборів, які опозиція опублікувала на сайті після того, як державні органи, контрольовані урядом Ніколаса Мадуро, відмовилися надати офіційні дані.

"Нехай світ побачить, що ми не дозволимо вкрасти нашу перемогу", - заявила вона.

Активісти наголошують, що ніякої хакерської атаки, яка нібито вплинула на роботу виборчої системи, не було, а їхній кандидат здобув чесну перемогу. Опозиція публічно виклала протоколи, які, на їхню думку, доводять перемогу Уррутії, але представники уряду Мадуро продовжують заявляти, що ці документи є "фальшивими".

Експерти вважають, що масові мітинги, заплановані на 17 серпня, можуть стати вирішальним моментом у боротьбі опозиції проти результатів виборів у Венесуелі.

Читайте по темі: Опонент Мадуро Едмундо Гонзалес виїхав із Венесуели до Іспанії та попросив політичного притулку

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus