Кілька груп ухилянтів, які намагалися потрапити до Румунії, затримано в Карпатах

Кілька груп ухилянтів, які намагалися потрапити до Румунії, затримано в Карпатах
Кілька груп ухилянтів, які намагалися потрапити до Румунії, затримано в Карпатах

Минулої доби прикордонники відділення "Богдан" Мукачівського загону затримали чергових порушників кордону, які збиралися поза пунктами пропуску потрапити в Румунію.

Про це розповіли в Держприкордонслужбі.

"Найближче до державної межі через високогір’я Карпат змогли дістатися двоє чоловіків – жителі Харківщини та Донеччини. Мандрівники, на їх думку, добре підготувалися до пішої "прогулянки", а щоб здаватися менш помітними серед лісових хащ, навіть придбали камуфльовані штани-кікімори та футболки. Проте за 50 метрів до кордону їх "розсекретив" прикордонний наряд", - йдеться в повідомленні.

Затримано порушників кордону qhidquiqdritxroz
Затримано порушників кордону

Крім того, ще двох порушників з Донеччини затримали на відстані 100 метрів до кордону, а двох їхніх "послідовників" з Івано-Франківщини – за 150 метрів.

Читайте по темі: Працюємо над збільшенням терміну базової військової підготовки, — Сирський

Як розповіли в Держприкордонслужбі, загалом учора на своїй ділянці відповідальності прикордонники відділення інспекторів прикордонної служби "Богдан" затримали 15 порушників кордону.

Затримано порушників кордону

Затримано порушників кордону

Зазначається, що стосовно затриманих склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", справи скерували до суду.

"Незважаючи на сприятливі погодні умови, сприймати похід у гори як приємне дозвілля вкрай легковажно. Небезпечні скелясті підйоми та спуски, дикі звірі та отруйні плазуни, різкі зміни погоди та температури повітря, які можуть спричинити переохолодження або ж навпаки тепловий чи сонячний удар, блискавки під час грози, погана видимість через туман, дезорієнтація, перевтома, зневоднення, травмування – цей перелік можна продовжувати безкінечно. Застерігаємо утриматися від подібних "мандрівок", адже це може бути небезпечним для вашого життя", наголошують прикордонники.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus