Україна отримала від Євросоюзу 4,2 мільярди євро макрофінансової допомоги

Україна отримала від Євросоюзу 4,2 мільярди євро макрофінансової допомоги
Україна отримала від Євросоюзу 4,2 мільярди євро макрофінансової допомоги

Україна отримала від Євросоюзу 4,2 млрд євро у межах програми Ukraine Facility.

Про це у вівторок, 13 серпня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Дениса Шмигаля, уряд скерує ці гроші на соціальні програми, гуманітарну сферу та інші важливі бюджетні програми.

У Єврокомісії наголосили, що Україна виконала дев’ять індикаторів реформ для отримання першого щоквартального траншу у межах програми Ukraine Facility. Ці реформи стосуються управління державними фінансами, управління державними підприємствами, бізнес-середовища, енергетики та розмінування, пише «Європейська правда».

«Сьогоднішній платіж слідує за першими платежами, здійсненими в рамках програми, а саме 6 млрд євро у вигляді проміжного фінансування та 1,9 млрд євро у вигляді попереднього фінансування, і є свідченням швидкої реалізації Українського плану», – повідомили у Єврокомісії.

Читайте по темі: Уряд заклав підвищення військового збору в бюджет-2025

Денис Шмигаль також розповів, що від початку року Україна отримала від Європейського союзу понад 12 млрд євро бюджетної підтримки.

Ukraine Facility – програма фінансової допомоги від Європейського Союзу, у межах якої Україна має отримати 50 млрд євро протягом 2024-2027 років. Своєю чергою уряд України ухвалив план виконання умов для отримання фінансової допомоги. Йдеться про реформи, які мають відповідати крокам зі вступу України до ЄС. Зокрема, боротьба з корупцією, шахрайством, гендерна рівність тощо.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus