Україна сформувала буферну зону на території Курської області

Україна сформувала буферну зону на території Курської області
Україна сформувала буферну зону на території Курської області

Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації в Курській області. Там обговорили ключові питання — безпеку, гуманітарну допомогу, створення за необхідності військових комендатур.

Про це повідомив президент Зеленський.

«Україна захищає себе та життя своїх людей у прикордонних громадах і здійснює активні дії на російській території. Наші сили суворо дотримуються вимог міжнародних конвенцій і міжнародного гуманітарного права», — наголосив Зеленський.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що для самооборони українські військові сформували буферну зону на території Курської області. Україна планує відкрити там гуманітарні коридори для евакуації цивільних, допустити представників ООН і Червоного Хреста й налагодити постачання продовольства, медикаментів.

Створення буферної зони на Курщині — це крок, що має захистити прикордонні громади України від щоденних російських обстрілів, наголосив голова МВС України Ігор Клименко. Через постійні обстріли першочерговій евакуації підлягає населення з 183 населених пунктів 15 територіальних громад Сумської області. Уже евакуювали понад 20 тисяч людей, з яких майже 2,5 тисячі — діти.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus