ТікТок заблокував сторінку російського пропагандиста Лебедєва

ТікТок заблокував сторінку російського пропагандиста Лебедєва
ТікТок заблокував сторінку російського пропагандиста Лебедєва

Соціальна мережа ТікТок заблокувала профіль російського пропагандиста Артемія Лебедєва. Сторінка мала 2,9 млн підписників, тоді як відео на ній зібрали загалом близько 84 млн вподобань.

Центр опублікував скриншот заблокованої сторінки пропагандиста.

 eiqetidqqiqhxroz

З 2014 року Лебедєв поширював фейки про російсько-українську війну та схвалював російську окупацію Криму. Окрім цього, пропагандист закликав росіян захопити Одесу, аби “вільно літати до міста”.

Так, Лебедєв в інтервʼю російському журналісту Юрію Дудю заявив, що хотів би мати можливість літати з Москви до Одеси, щоб відвідувати заклад “Дача”.

Він також додав, що любить це місто, і “дівки там красиві”.

Я хочу мати можливість прямим літаком “Аерофлоту” Москва-Одеса літати туди і в ресторані “Дача” у Савви Лібкіна жерти. От мені подобається. Люблю я це місто, і дівки там красиві. І завжди це було можливо, завжди це працювало, а потім раптом чомусь це стало неможливо, – сказав Лебедєв.

Своєю чергою, ресторатор Савелій Лібкін прокоментував заяву пропагандиста:

Читайте по темі: На Харківщині затримали брата і сестру, які коригували удари РФ

Зазвичай, я вільно спілкуюся українською, але цьому під*расу Артемію, Тьомє, Лебедєву я відповім  російською. Так, щоб йому було всьо понятно. Артемий, просто иди на х*й. Одесу тобі не бачити, хоч ти будеш з голубою чолкою, хоч з жовтою, хоч із оранжевою. Сиди в Москві, соси московский х*й Путіну і все. Це все, що тобі лишається. Крапка.

У 2017 році СБУ заборонила Лебедєву в’їзд в Україну. З січня 2022 року він перебуває під українськими санкціями.

У 2023 році СБУ повідомила йому про підозру через незаконне відвідування України влітку 2022 року. Тоді пропагандист потрапив на територію ЗАЕС, де відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів.

Згодом ВАКС стягнув у дохід держави дві квартири Лебедєва у центрі Києва.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus