Малійські туареги спростували допомогу України для розгрому найманців "Вагнера"

Малійські туареги спростували допомогу України для розгрому найманців "Вагнера"
Малійські туареги спростували допомогу України для розгрому найманців "Вагнера"

Представник повстанського альянсу туарегів у Малі заявив, що альянс не отримував жодної зовнішньої допомоги у бойових діях наприкінці липня, коли було завдано значного удару по найманцям угруповання "Вагнера".

Про це повідомляє Reuters.

"Ми можемо чітко сказати, що не отримували жодної зовнішньої допомоги для ведення бойових дій у Тінзауатені", - заявив агентству Reuters у середу Мохамед Ель-Маулуд Рамадан із повстанського альянсу "Постійні стратегічні рамки миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD).

На запитання про те, чи Україна допомагала раніше повстанському руху фінансово чи з підготовкою, Рамадан відповів: "Ні, ми не отримували жодної допомоги від України".

Розгром угруповання "Вагнера"

На початку серпня північні повстанці заявили, що в ході запеклих боїв у місті Тінзауатен недалеко від кордону з Алжиром вони вбили щонайменше 84 російські найманці "Вагнера" та 47 малийських солдатів. Це найбільша поразка "Вагнера" з того часу, як два роки тому він втрутився, щоб допомогти військовій владі цієї західноафриканської країни.

Ні Малі, ні група "Вагнера" не повідомили, скільки солдатів вони втратили у сутичках, хоча у заяві від 29 липня група "Вагнер" заявила, що зазнала тяжких втрат. Влада Малі також визнала важкі втрати в бою, не називаючи цифр.

Читайте по темі: Працюємо над збільшенням терміну базової військової підготовки, — Сирський

Пізніше у ЗМІ публікувалися фото повстанців-туарегів із прапором України.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus