На Львівщині замовник прямо написав, що учасники тендеру на ремонт укриттів за 11 мільйонів можуть не подавати кошториси

На Львівщині замовник прямо написав, що учасники тендеру на ремонт укриттів за 11 мільйонів можуть не подавати кошториси
На Львівщині замовник прямо написав, що учасники тендеру на ремонт укриттів за 11 мільйонів можуть не подавати кошториси

Центр фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти і культури Розвадівської сільської ради Львівської області 9 серпня замовив ФОП Гураль Василю Ярославовичу ремонт двох укриттів – Народного дому села Черниця (фото праворуч) та Київецької школи (ліворуч) на загальну вартість 11,28 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

 qhiqhhiqqziqxuroz 

ФОП Гураль отримав підряди без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в тендерах треба було оприлюднити в «Прозорро» акти обстеження об’єктів, підписані уповноваженими особами учасника та замовника. ФОПу їх підписав директор Центру Роман Цар. Аналогічні вимоги щодо надання актів огляду об’єкту оскаржувалися в АМКУ по інших тендерах, і колегія наказувала замовникам змінити тендерну документацію.

Крім того у тендерній документації замовник наголошував, що подавати кошторисний розрахунок у складі тендерної пропозиції не обов’язково. Це дозволило ФОП Гураль не оприлюднювати підсумкові відомості ресурсів, тож перевірити ціни будівельних матеріалів на завищення стало неможливо.

Читайте по темі: Непрозорість та хаос: Велике мелітопольське крадівництво в Запоріжжі

Наступним пунктом замовник зауважив, що кошторис вартості підрядних робіт все ж таки треба узгодити, але для цього вже переможець торгів надасть замовнику договірну ціну, зокрема, й підсумкову відомість ресурсів. Однак їх замовник не оприлюднив з власної ініціативи.

Уповноваженою особою з питань закупівель та відповідальною за складання тендерної документації є Іванна Кузьмич. У 2023 році писали, що директора Центру Романа Царя підозрюють у розтраті 650 тис грн бюджетних коштів та підробці документів під час закупівлі генераторів для двох садочків та чотирьох шкіл за завищеними цінами.

ФОП Гураль Василь Ярославович зареєстрований у 2015 році в селі Розвадів Львівської області. З 2016 року натендерив 53,25 млн грн, з них 20,61 млн грн в нинішнього замовника.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Мерія Вінниці розкрила кошторис у тендері на будівництво укриття в ліцеї 41 млн гривень
АРМА знайшло майже 400 млн грн на рахунках компаній, що підозрюються у махінаціях із держзакупівлями
В укриття дитсадка на Дарниці у Києві за 133 мільйони врахували арматуру за завищеними цінами та генератор без локалізації
Адамовський і Якубовський: скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ на 666 мільйонів та судове протистояння
У Харкові Поліція охорони закупила пальне по завищеним цінам
Комунальники Оболоні віддали «прокладці» 55 млн гривень на ремонт дороги
Вартість підземних шкіл у Запоріжжі виявилась найвищою в Україні
Філія АМПУ збирається купити судно з баржею за 310 млн гривень
У кошторис Меморіалу почесних поховань у Кривому розі за 80 млн заклали матеріали по завищених в 4 рази цінах
Метрополітен замовив у болгар електрообладнання на 10 млн євро

Коментарі:

comments powered by Disqus