У Києві прокурора звільнять через допомогу зловмиснику

У Києві прокурора звільнять через допомогу зловмиснику
У Києві прокурора звільнять через допомогу зловмиснику

Прокурора Київської міської прокуратури Миколу Бадіона звільнять через допомогу зловмиснику.

Про це редакція дізналася з рішення КДПК.

З жовтня 2023 до середини лютого 2024 року в одному кримінальному провадженні оперативники ДБР та  поліції проводили негласні слідчі дії за погодженням із прокурором. 16 лютого  в рамках контролю за вчиненням злочину особам, які можуть бути причетні до злочину, передали три тисячі доларів за сприяння у їх незаконній діяльності. 19 лютого планувалось документування протиправної діяльності осіб, проте фігуранти від вчинення певних дій відмовились і реалізацію свого плану призупинили.

Працівникам оперативних підрозділів вдалось відновити довірливі стосунки між заявником та потенційними підозрюваними і 21 лютого 2024 року НСРД продовжили.

Після цього фігуранти розповіли заявнику, що вранці 19 лютого 2024 року через месенджери надійшло повідомлення про документування правоохоронцями їх діяльності. Фігурант переслав заявнику знімки з екрану мобільного телефону з записами такого змісту: «Нє вздумай прадавать машину, тєбя пасут мєнти, антон агєнт сб тєбя прімут за продажу гуманітаркі. Нє гаварі по тєлєфону, тєбя слушают уже, отморозься от антона. Удалі это».

Читайте по темі: ДБР завершило розслідування справи про держзраду Олександра Дубінського та Андрія Деркача

ДБР встановило факт витоку таємної інформації у кримінальному провадженні. Виявилося, що повідомлення надсилалися із мобільного телефону, яким постійно користувався Бадіон, який був старшим групи прокурорів.

На засідання дисциплінарної комісії прокурор Бадіон повторно не з’явився, надавши письмову заяву про відкладення у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності. Тому скаргу, зрештою, розглянули без нього.

У своїх письмових поясненнях він зазначив, що здійснював процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, в якому було встановлено групу осіб, причетних до протиправного перетину державного кордону особами призовного віку і які займались продажем автомобілів, завезених як гуманітарна допомога.

 eiqrtireiqezroz
Можливе фото прокурора

Зранку 19 лютого 2024 року планувалась операція із викриття злочинної діяльності групи осіб. Але того ж дня йому як прокурору стало відомо, що одного з фігурантів попередили за допомогою СМС-повідомлення чи телефонного дзвінка.

У подальшому групу прокурорів у кримінальному провадженні змінили, Бадіона виключили з її складу і про долю справи йому більше нічого не відомо.

Бадіон наголосив, що з фігурантами цього кримінального провадження не знайомий та спільних знайомих не мав, ніколи не спілкувався та не зустрічався, подробиці кримінального провадження будь з ким не обговорював, жодні документи не передавав та не публікував.

Номер мобільного телефону, з якого надсилалися повідомлення, йому, нібито, не належить. На той час мав тільки один номер мобільного телефону, у минулому користувався номерами інших операторів  мобільного зв’язку, номери яких не пам’ятає. Розголошення службової інформації у кримінальному провадженні заперечив. На підтвердження свої версії Бадіон долучив копію довідки про результати психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа.

Комісію такі пояснення не переконали і його вирішили звільнити. В органах прокуратури Бадіон працював із листопада 2013 року, на службі характеризувався позитивно, дисциплінарних стягнень не мав.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus