Експосадовець з Одещини, котрий приховує статки, влаштувався до Міноборони

Експосадовець з Одещини, котрий приховує статки, влаштувався до Міноборони
Експосадовець з Одещини, котрий приховує статки, влаштувався до Міноборони

Ексголова Служби автодоріг Одеської області Олег Варивода, котрий приховує свої статки, був призначений в Міноборони на посаду головного спеціаліста. Як повідомляють «Наші гроші», це відбулося одночасно з призначенням його керівника ексзаступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка на позицію «штатного» радника міністра оборони. Однак той декларації не подав.

А от Варивода подав. Він пов’язаний через Тимошенка з з групою «великих будівельників» Юрія Голика.

Варивода з’явився у владі в 2015 році. Тоді Міхо Саакашвілі був головою Одеської ОДА, і влаштував конкурс на місцевих голів РДА. Варивода, який тоді був місцевим адвокатом, пішов на цей конкурс, виграв і став спочатку головою однієї з райдержадміністрацій на Одещині, а у 2016 році очолив місцеву службу Укравтодору.

У 2018 році Варивода потрапив в скандал. Журналісти «Бігус.інфо» з’ясували, що він не вказав у своїй декларації за 2017 рік право користування автомобілями Porsche Cayenne і Volkswagen Touareg. Тоді поліція відкрила справу, але вона нічим поганим для Вариводи не завершилась.

У жовтні 2019 року його звільнив тодішній в.о. голови «Укравтодору» Олег Федоренко, який кілька днів очолював відомство перед призначенням Олександра Кубракова. Однак зрештою на роботі в «Укравтодорі» він не поновився. А  став виконавчим директором Національної асоціації дорожників України. Це асоціація виглядала «обличчям картелю» – кількох найбільших підрядників «Великого будівництва». Головним засновником НАДУ була компанія «Автомагістраль-Південь» і її власник Олександр Бойко, які починали дорожній бізнес в Одесі. Але вотчиною фірми після 2015 року стала Дніпропетровська область. Де Юрій Голик працював радником голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, і звідки походить.

Читайте по темі: Наслідки атаки РФ на Одеську область: ППО працювала понад три години

З декларації Вариводи відомо, що у 2021 році його дружина Ольга Мунтян придбала квартиру площею 214 кв м за 3,8 млн грн і машиномісце за 152 тис. гривень.

Також цього разу він вже задекларував автомобілі. Porsche 911 записано на дружину, «туарег» – на нього. Дохід від підприємницької діяльності Вариводи у 2023 році склав 4,6 млн грн. Також він отримав подарунок у грошовій формі розміром 11 млн грн від власної безробітної матері. Однак ніякого бізнесу і автора подарунка він не задекларував.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus