Україна може вільно використовувати надану канадську зброю на території РФ

Україна може вільно використовувати надану канадську зброю на території РФ
Україна може вільно використовувати надану канадську зброю на території РФ

Україна може вільно використовувати передані Канадою технічні бойові засоби на території Росії.

Про це повідомляє CBC News.

Як зазначили у Міністерстві національної оборони Канади, країна передала Україні вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки і сотні броньованих патрульних машин, а також кілька гаубиць М-777.

"Українці краще всіх знають, як захищати свою батьківщину, і ми прагнемо підтримувати їхню спроможність", - заявила речниця Міністерства оборони Канади Андре-Анн Пулен.

"Канада не має жодних географічних обмежень щодо використання військового обладнання, яке ми передаємо Україні", - додала вона.

Як стверджують у виданні, кадри, зняті телеканалом CNN на українському кордоні в четвер, показали, як патрульний автомобіль Senator канадського виробництва перетинає кордон з Росією.

Втім, невідомо, чи було канадське озброєння в руках українських бригад, коли ті розпочали операцію з прориву в Курську область.

Читайте по темі: Авіаудар по багатоповерхівці у Харкові: у лікарнях залишаються 14 поранених, двоє у тяжкому стані

Пулен підкреслила, що канадська допомога завжди відповідає вимогам Договору про торгівлю зброєю - міжнародної угоди, покликаної зменшити незаконні поставки зброї та порушення прав людини.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus