Кабінет міністрів запровадив експериментальні зміни щодо військового обліку

Кабінет міністрів запровадив експериментальні зміни щодо військового обліку
Кабінет міністрів запровадив експериментальні зміни щодо військового обліку

Кабінет міністрів ухвалив постанову «Про реалізацію експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в п’ятницю, 16 серпня.

Військовий облік для призовників

Чоловіки віком від 17 до 25 років, які живуть в Україні або за кордоном, повинні стати на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Перевірка документів за кордоном

Читайте по темі: Уряд заклав підвищення військового збору в бюджет-2025

Чоловіки віком від 16 до 25 років, які проживають в Україні та звертаються за оформленням паспорта, будуть внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР) без проходження ВЛК. Це також стосується тих, хто перебуває за кордоном і звертається за оформленням або отриманням паспорта в українських представництвах.

Перелік громадян

У межах проєкту сформують перелік громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, чиї дані внесуть до ЄДРПВР і яких мають поставити на військовий облік.

Проєкт розробляло Мінреінтеграції спільно з Міноборони, ДМС, МВС і Генштабом ЗСУ. Такі нововведення сприятимуть забезпеченню оптимізації та ідентифікації відомостей у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, зауважують у відомстві.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus