Держзакупівлі проходитимуть за новими правилами

Держзакупівлі проходитимуть за новими правилами
Держзакупівлі проходитимуть за новими правилами

Кабінет міністрів схвалив проєкт закону "Про публічні закупівлі", який буде винесено на розгляд народних депутатів. Документ спрямований на забезпечення проведення ефективних публічних закупівель у прозорий та конкурентний спосіб – зокрема для забезпечення потреб відновлення України.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук. Він зазначив, що законопроєкт також має на меті виконання Україною міжнародно-правових зобов’язань у сфері публічних закупівель.

За словами Мельничука, документ визначає правила й умови проведення конкурсу проєктів за допомогою електронної системи закупівель. Зокрема, за результатами такого конкурсу, замовник зможе укласти договір про закупівлю з використанням переговорної процедури закупівлі.

Крім того, передбачається впровадження використання варіантів, що являють собою альтернативну тендерну пропозицію. Також:

  • передбачається можливість виправляти учаснику в поданій ним тендерній пропозиції протягом 24 годин невідповідності;
  • пропонується визначити, що Кабмін може затвердити типовий договір щодо закупівлі конкретного предмета закупівлі, на основі якого замовник зобов’язаний укласти договір про закупівлю.

Крім того, на своєму засіданні Кабмін затвердив порядок надання підтримки для сільськогосподарських виробників. Згідно з ним, українські аграрії отримуватимуть від держави по 2 тис. грн за 1 га угідь за умови роботи на території бойових дій.

Аграрії ж, які працюють на території можливих бойових дій, отримуватимуть допомогу в 1 тис. грн за 1 га угідь.

"Ми розуміємо, як важко сіяти й збирати врожай на цих землях і в цих громадах. Тому підтримуватимемо наших людей, які там працюють", – сказав з цього приводу прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus