ГУР кібератакувало російське підприємство з розробки ядерної зброї

ГУР кібератакувало російське підприємство з розробки ядерної зброї
ГУР кібератакувало російське підприємство з розробки ядерної зброї

Кіберфахівці ГУР спільно з хакерською групою "ВО Team" продуктивно попрацювали під Челябінськом. Завдяки роботі спеціалістів було паралізовано роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю держави-агресора Росії.

Про це повідомляє Telegram-канал ГУР МО України.

За даними ГУР, хакери здійснили успішну атаку на єдиного провайдера у місті Снєжинськ Челябінської області РФ компанію "Вега". В результаті було виведено з ладу його 1173 комутатори та 10 серверів.

"Інформація на серверах "Веги" - знищена. Без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста", - повідомили в розвідці.

Серед них - "ВНИИТФ" (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики). Це російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера "Вега".

"Вдала атака у кіберпросторі агресора дозволила отримати персональні дані працівників та масив інших документів вказаного заводу, який перебуває під санкціями", - повідомили в ГУР.

Представники розвідки зауважили, що здобута інформація, зокрема, дозволяє встановити механізми обходу санкцій та причетних до цього осіб.

Читайте по темі: На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка

"Наслідком кібероперації також стала загроза зриву держоборонзамовлення агресора, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках Снєжинська", - додали в ГУР.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus