Заступник голови ДПС Сокур міг внести недостовірні дані у декларацію

Заступник голови ДПС Сокур міг внести недостовірні дані у декларацію
Заступник голови ДПС Сокур міг внести недостовірні дані у декларацію

Євгеній Сокур, в.о. заступника голови ДПС, ймовірно вніс недостовірні дані в декларацію за 2023 рік. Він не вказав свою співмешканку, з якою проживає з 2016 року, що може призвести до відповідальності.

Посадовець вніс в декларацію за 2023 рік, ймовірно, недостовірні дані. Зокрема, він не вказав у документі свою співмешканку. За недекларування даних в Україні передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Євгеній Сокур під час слідства у справі про нібито замах на нього сам розповів правоохоронцям, що із 2016 року проживає разом із дівчиною на імʼя Аліна у квартирі на проспекті Лобановського, 6-д. Ймовірно, йдеться про квартиру площею понад 100 кв. м, яку він придбав у 2016 році за понад 1,5 млн гривень або понад 600 тисяч доларів за курсом в той період. Проте у своїх деклараціях Сокур жодного разу не згадав про свою дівчину.

Зокрема, на сайті Національного агентства із запобігання корупції є всього три декларації посадовця – за 2021-2023 роки. У них він вказує, що однією з квартир він володіє навпіл зі своєю матірʼю Сокур Аллою Вікторівною, яка працює заступником директора департаменту – начальником управління приватизації, корпоративних прав, формування і розподілу комунальної власності КМДА. А двома іншими – площею 103,9 кв. м та 62,9 кв. м – володіє самостійно. У жодній графі декларації немає згадки про співмешканку податківця. Водночас українське законодавство зобовʼязує чиновників вказувати у своїх деклараціях осіб з якими вони спільно проживають.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Одеський суддя Шурупов не вказав в декларації будинок на узбережжі Чорного моря
Онлайн-казино і нерухомість: "мийник брудних грошей" Максим Кріппа купив віллу російського олігарха у Чехії
Мийник "брудних" російських грошей Максим Кріппа скуповує нерухомість у Чехії
Очільник волинської податкової Лисеюк приховує власні активи з декларації
Квартиру російського генерала в Одесі вартістю 1,5 мільйонів доларів передали в управління АРМА
Як студентка Московського державного університету купувала квартири для голови ДМС Києва та Київської області Вʼячеслава Гузя
Ексдепутат ОПЗЖ Антипенко забув задекларувати понад 35 млн гривень прибутку
НАЗК перевірить інформацію про статки судді Олени Комлевої
У Києві слідчий поліції не зміг довести джерела походження 200 тисяч доларів
Працівниця Львівської облради записала на батька придбаний Porsche Cayenne

Коментарі:

comments powered by Disqus