Концепція "червоних ліній" РФ розсипалася під Суджею, – Зеленський

Концепція "червоних ліній" РФ розсипалася під Суджею, – Зеленський
Концепція "червоних ліній" РФ розсипалася під Суджею, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ще кілька місяців тому багато хто у світі сказав би, що плани щодо наступу ЗСУ в Курській області є нереальними, а також "перетином нібито найбільш червоної з усіх червоних ліній, які є в Росії". Однак на практиці концепція "червоних ліній" цими днями розсипалася під російською Суджею, де зараз перебувають наші Сили оборони.

Про це Зеленський сказав, виступаючи на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України. "Саме тому, власне, ніхто й не чув про таку нашу підготовку. І тепер реальний успіх наших воїнів говорить сам за себе", – зазначив він.

За словами глави держави, наші активні захисні дії по той бік кордону РФ і нездатність диктатора Володимира Путіна вберегти свою територію від них є дуже красномовними.

"Ми зараз маємо надзвичайно важливу ідеологічну зміну, а саме: уся наївна, ілюзорна концепція так званих червоних ліній щодо Росії, яка панувала в оцінках війни деякими партнерами, розсипалася цими днями десь під Суджею", – наголосив президент.

Активний, превентивний захист з боку України є найбільш ефективною протидією російському терору та забезпеченням реального ускладнення ситуації для держави-агресора. Тепер у світі бачать, що це дійсно спрацьовує – не лише на тимчасово окупованій території нашої держави, а й на території самої Росії.

"Світ бачить, що все в цій війні залежить тільки від сміливості – сміливості нашої, сміливості партнерів. Від сміливих рішень для України, від сміливості в підтримці України та сміливих кроків – і не лише наших кроків. Важливо, щоб партнери були синхронними з нами в цій рішучості, і тоді в Росії не залишиться жодного іншого кроку, окрім справедливого миру. Ми повинні примушувати Росію всіма силами й разом із партнерами до миру", – сказав Зеленський.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus