«Це куля у бік ЗСУ»: У KRAKEN закликали до бойкоту SOCAR, через зв’язки з «Газпромом»

«Це куля у бік ЗСУ»: У KRAKEN закликали до бойкоту SOCAR, через зв’язки з «Газпромом»
«Це куля у бік ЗСУ»: У KRAKEN закликали до бойкоту SOCAR, через зв’язки з «Газпромом»

Командир KRAKEN Костянтин Немічов закликав українців бойкотувати азербайджанську нафтову компанію SOCAR через зв’язки з Москвою.

В Україні спалахує скандал навколо азербайджанської державної нафтової компанії SOCAR, яка стала стратегічним партнером російського "Газпрому". Командир спецпідрозділу ГУР МО Костянтин Немічов закликав громадян України відмовитись від її послуг.

З різкою заявою про SOCAR він виступив 21 серпня на своєму Telegram-каналі.

Влітку 2024 року SOCAR, яка активно працює в Україні, досягла угоди з російським "Газпромом" про розширення свого стратегічного партнерства. Немічов зазначив, що компанія з такими тісними зв’язками із країною-агресором не має права вести бізнес на українській території.

"Кожен літр палива від SOCAR – це куля, яка прямує у бік нашої армії. Бойкотуйте SOCAR!" – Написав командир KRAKEN.

Читайте по темі: На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка

Азербайджанська SOCAR активно розвиває свої операції в Україні. У 2024 році обсяг інвестицій SOCAR в Україні досяг $200 млн. Компанія керує мережею з 59 автозаправних станцій та двома нафтоналивними терміналами в 11 регіонах України. Крім того, SOCAR є одним з найбільших постачальників авіаційного палива в країні та займає провідні позиції щодо обсягів імпорту зрідженого вуглеводневого газу та дизельного палива. SOCAR також розглядає можливість використання українських газових сховищ для зберігання азербайджанського газу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus