Директор МАГАТЕ зібрався з візитом на Курську АЕС, бо "дуже стурбований" через бойові дії

Директор МАГАТЕ зібрався з візитом на Курську АЕС, бо "дуже стурбований" через бойові дії
Директор МАГАТЕ зібрався з візитом на Курську АЕС, бо "дуже стурбований" через бойові дії

Російський диктатор Володимир Путін поскаржився в МАГАТЕ, що ЗСУ нібито "намагалися завдавати ударів" по Курській атомній електростанції. Після цього глава Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що "дуже стурбований" через бойові дії на Курщині.

Також Гроссі анонсував свій візит на Курську АЕС. Про це він заявив в інтерв’ю Financial Times.

За словами директора МАГАТЕ, Курську атомну електростанцію він має намір відвідати вже наступного тижня. При цьому він додав, що їде на АЕС "на запрошення російської влади".

Глава агентства розповів, що має намір поговорити з керівниками атомної електростанції, оцінити стан зовнішнього електропостачання та під’їзних шляхів. Крім того, директор МАГАТЕ видав, що має намір зібрати "будь-які докази того, що АЕС зазнала нападу".

Водночас, під час інтерв’ю Гроссі заявив, що АЕС тепер знаходиться в межах артилерійської досяжності української армії. Проте слова диктатора РФ про нібито спроби ЗСУ атакувати станцію директор МАГАТЕ не коментував.

Читайте по темі: На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка

"Курська АЕС технічно знаходиться в межах досяжності артилерії українських позицій. І оскільки йдуть бойові дії, я дуже стурбований", – заявив директор МАГАТЕ.

Гроссі розповів, що близькість Курської АЕС до бойових дій викликає "особливе занепокоєння", оскільки на станції функціонують два реактори РВПК, подібні до тих, що використовувалися на Чорнобильській АЕС.

Директор МАГАТЕ зібрався з візитом на Курську АЕС, бо "дуже стурбований" через бойові дії eiqrxietixrroz

Також гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі в інтерв’ю Bloomberg заявив, що після відвідування Курської АЕС він поїде до Києва і зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Варто зазначити, що Курська АЕС має шість енергоблоків двох різних типів реакторів: два з них типу РБМК-1000 перебувають у стані зупинки. Ще два працюють у штатному режимі, а ще два реактори типу ВВЕР-510 перебувають на стадії будівництва.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus