У Мінську відбулася застріч між прем’єрами Китаю та Білорусі

У Мінську відбулася застріч між прем’єрами Китаю та Білорусі
У Мінську відбулася застріч між прем’єрами Китаю та Білорусі

До Мінська після Москви завітав прем’єр-міністр Китаю Лі Цян. Після зустрічі з прем’єр-міністром Білорусі Романом Головченком сторони зробили заяву про посилення співпраці в низці секторів, включаючи торгівлю, безпеку, енергетику та фінанси.

Про це повідомляє Reuters.

В заяві йдеться, що Китай і Білорусь також зміцнять співпрацю в промислових ланцюгах поставок і продовжуватимуть посилювати спрощення торгівлі, щоб зменшити витрати для обох сторін.

Білорусь також має намір поглибити співпрацю з Великою затокою Гуандун-Гонконг-Макао, мегаполісом, який охоплює дев’ять міст, включаючи Гуанчжоу, Шеньчжень і Чжухай, йдеться в заяві, опублікованій МЗС Китаю.

За даними China Daily, Білорусь була однією з перших країн, які відгукнулися на ініціативу Китаю «Один пояс, один шлях», і під час свого візиту до Мінська Лі сказав, що китайсько-білоруські відносини залишаються жвавими протягом останніх 32 років, незважаючи на зміну міжнародного ландшафту.

За даними китайського видання, КНР є другим за величиною торговим партнером Білорусі та її найбільшим торговим партнером в Азії. Торік двостороння торгівля перевищила 8,4 мільярда доларів.

Лі прибув до Білорусі в четвер після завершення свого першого візиту до Росії в якості прем’єр-міністра Китаю.

Читайте по темі: "Ви дебіл", - у мережі влучно пожартували з білоруського аналогу YouTube

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus