«СхідГЗК» замовив кабелі вдвічі дорожче від ринку, інших замовників і самого себе в лютому

«СхідГЗК» замовив кабелі вдвічі дорожче від ринку, інших замовників і самого себе в лютому
«СхідГЗК» замовив кабелі вдвічі дорожче від ринку, інших замовників і самого себе в лютому

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Міненергетики 16 серпня без торгів уклало договір із ТОВ «Електроресурс» про постачання кабелів і проводів вартістю 2,11 млн грн (тут і далі ціни та суми вказано з ПДВ).

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч у Жовті Води на Дніпропетровщині на умовах DDP поставлять кабелі та проводи, перелік яких із цінами наведено в таблиці нижче. Виробники невідомі. Фірма поставлятиме товар протягом 30 робочих днів після заявки, а замовник оплачуватиме його протягом двох місяців після поставки.

Більшість цін виявились удвічі вищими від липневого прайс-листа крупного постачальника «Укрпровід». На тендерах інших замовників ці позиції теж можна знайти вдвічі дешевше.

Наприклад, найбільша сума 501 тис грн іде на гнучкий мідний кабель КГ 3х50+1х16 по 2 332 грн/м. Липневий прайс «Укрпроводу» пропонує його по 1 026 грн/м, що вдвічі дешевше.

Читайте по темі: Італія посилить підтримку у відновленні енергосектору України

Крім того, у липні філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» замовила іншому постачальнику такий кабель по 1 068 грн/м, що теж удвічі дешевше. Але поставка буде на інших умовах CPT до Фастова. Залізниця отримуватиме товар швидше – протягом місяця після поставки, проте і платитиме швидше – протягом двох тижнів після поставки.

Найдорожчим серед усіх є кабель АСБ-10 3х150 по 4 203 грн/м. У липневому прайсі «Укрпроводу» кращий кабель АСБл-10 3х150 із додатковими лавсановими стрічками під бронею для більшої стійкості до корозії коштує 2 216 грн/м, тобто вдвічі дешевше.

Крім того, днями «Львівелектротранс» замовив кабель АСБл-10 3х150 по 2 142 грн/м, що теж удвічі дешевше. У цьому випадку товар поставлятимуть із Харкова у Львів протягом двох тижнів після заявки та оплачуватимуть протягом півтора місяця після поставки.

Минулого разу «СхідГЗК» замовляв кабелі та проводи у лютому в ТОВ «Торговельний будинок «Енергоальянс». Ті позиції, які співпадають із нинішнім договором, були вдвічі дешевшими. Однак лютневі договори розірвали в червні за згодою сторін із незначною оплатою. Потім на відкриті торги двічі ніхто не приходив, тож договір уклали напряму.

Для участі у відкритих торгах треба було принести аналогічний договір, який «відповідає предмету закупівлі за найменуванням або показником четвертої цифри CPV» (мова про код 31320000-5 – Електророзподільні кабелі). Він мав бути виконаний. Причому договір, термін дії якого не закінчився та який виконаний не в повному обсязі на момент подання пропозиції, приймався, але тільки за умови надання документа про його виконання на момент подання пропозиції та відгуку покупця щодо належного виконання зобов’язань за цим договором. І цей відгук мав бути не більше, ніж десятиденної давнини від дати подання пропозиції.

Фірмою «Електроресурс» із Теребовлі Івано-Франківської області володіють запорожці Василь Подріз і Дмитро Чумаченко. Також їм належать теребовлянські ТОВ «Промислова компанія Промбізнесгруп» і ТОВ «Рестайл Груп». Директором фірми є Андрій Сарський.

Із 2017 року «Електроресурс» отримав підрядів на 5,48 млн грн, з який цей – найбільший.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

АРМА знайшло майже 400 млн грн на рахунках компаній, що підозрюються у махінаціях із держзакупівлями
В укриття дитсадка на Дарниці у Києві за 133 мільйони врахували арматуру за завищеними цінами та генератор без локалізації
Адамовський і Якубовський: скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ на 666 мільйонів та судове протистояння
У Харкові Поліція охорони закупила пальне по завищеним цінам
Комунальники Оболоні віддали «прокладці» 55 млн гривень на ремонт дороги
Вартість підземних шкіл у Запоріжжі виявилась найвищою в Україні
Філія АМПУ збирається купити судно з баржею за 310 млн гривень
У кошторис Меморіалу почесних поховань у Кривому розі за 80 млн заклали матеріали по завищених в 4 рази цінах
Метрополітен замовив у болгар електрообладнання на 10 млн євро
Прокуратура запобігла незаконному витрачанню понад 56 млн гривень у Кураховому

Коментарі:

comments powered by Disqus