Коригував ракетні удари РФ по місту: в Одесі затримано агента ФСБ

Коригував ракетні удари РФ по місту: в Одесі затримано агента ФСБ
Коригував ракетні удари РФ по місту: в Одесі затримано агента ФСБ

В Одесі затримано агента ФСБ РФ який, зокрема, коригував російські ракетні удари по місту.

Встановлено, що фігурант звітував ворогу про наслідки ракетних атак по Одесі 15 березня. Тоді ворог двічі вдарив ракетами “Іскандер-М” по місту, при цьому другу ракету окупанти запустили, коли на місце влучання першої прибули медики, рятувальники та поліціянти.

Одразу після цього на місце події прибув фігурант, який провів там дорозвідку та передав окупантам інформацію про уражені об’єкти та орієнтовну кількість загиблих і поранених.

З окупантами затриманий зв’язувався через свого знайомого – учасника окупаційних угруповань РФ, який брав участь у захопленні Маріуполя та Бахмута, який, своєю чергою, передавав ці дані своєму брату, який входить до підрозділу ФСБ на ТО Донеччини.

Після передавання даних про наслідки ударів по Одесі, фігурант продовжив співпрацю з ворогом щодо коригування атак.

Читайте по темі: В Одесі СБУ затримала російського агента, який шпигував за ППО

Серед пріоритетних цілей окупантів були місця тимчасового базування Сил оборони на території обласного центру. Для збирання розвідданих фігурант “втемну” використовував зв’язки серед своїх клієнтів.

У ході спецоперації співробітники СБУ поетапно задокументували злочини фігуранта і затримали його, коли він готувався до передачі нових розвідданих агресору.

Крім того, під час розслідування Служба безпеки встановила факти інформаційно-підривної діяльності агента ФСБ. Мовиться про його провокативні коментарі на відеохостингу ютуб, де він поширював фейки про українських захисників та виправдовував воєнні злочини росіян.

При обшуку у затриманого вилучено мобільні телефони та ноутбуки із доказами його злочинів. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • чч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus