НАБУ провело обшук у міністра Галущенка по справі Олександра Хейла, – журналіст

НАБУ провело обшук у міністра Галущенка по справі Олександра Хейла, – журналіст
НАБУ провело обшук у міністра Галущенка по справі Олександра Хейла, – журналіст

Детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук у Міністра енергетики України Германа Галущенка.

Про це з посиланням на власні джерела повідомив у Facebook журналіст Юрій Ніколов.

12 серпня на хабарі у пів мільйона доларів викрили заступника міністра енергетики Олександра Хейла. Слідство стверджує, що такі гроші він вимагав за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання одного з підприємств з прифронтового району.

Верховна Рада України тоді викликала керівника Хейла, Міністра енергетики Германа Галущенка, на своє засідання, щоб той пояснив, що відбувається у його міністерстві. Однак міністр на засідання не з’явився і жодним чином не пояснив свою відсутність.

Журналіст Ніколов пояснює це тим, що у НАБУ є питання до самого міністра. Щобільше, за кілька днів після обшуків у Хейла НАБУ провело обшук і в Галущенка.

Читайте по темі: Італія посилить підтримку у відновленні енергосектору України

“Отримав підтвердження від джерел в енергетичній галузі, що міністр енергетики Галущенко побоявся прийти на доповідь в парламент не тільки через питання про корупціонерів у його вертикалі. А через те, що він сам став об’єктом НАБУ. Детективи 15 серпня провели обшуки у нього вдома і на роботі по тій самій справі Хейла, якого за версією Міненерго правоохоронці прийняли на хабарі «за сприяння міністра»))) Тобто в парламентській залі обов’язково прозвучало б питання про обшук, його причини, що вилучили. І одна з найважливіших фігур у вертикалі Єрмака-Міндіча стала б джерелом ще більшого скандалу і точно попала б міжнародні ЗМІ”, – написав Ніколов.

У повідомленні СБУ дійсно ішлося про те, що “схему розкрили за сприяння міністра енергетики України“. Журналіст стверджує, що таким чином в СБУ просто чомусь прикривали міністра.

“Отже зараз ще очевидніше який брєд вкидували через телемарафон піар-аси міністра і лояльні до нього представники СБУ про те, що замміністра Хейла затримали за сприяння Галущенка. Бо ж було відомо, Галущенко дізнався постфактум про затримання свого заступника на хабарі. Більше того, з обставин корупційної справи Хейла було цілком зрозуміло, що під дахом Міненерго діє цілком організована система корупційних потоків… Загалом, цілком очевидно, що Галущенку просто намагалися зберегти обличчя”, – впевнений журналіст.

Сам міністр Галущенко досі зберігає “режим мовчання”.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus