Норвегія передасть Україні технологію виробництва 155-мм снарядів

Норвегія передасть Україні технологію виробництва 155-мм снарядів
Норвегія передасть Україні технологію виробництва 155-мм снарядів

В Україні налагодять виробництво 155-мм снарядів за технологією норвезької компанії Nammo.

В Україні налагодять виробництво 155-мм снарядів за технологією норвезької компанії Nammo. Уряд Норвегії відкрив шлях для передачі своїх оборонних технологій Україні.

Про це ідеться у повідомленні уряду Норвегії.

"Наш уряд зробив кілька кроків для збільшення виробництва артбоєприпасів у Норвегії. Водночас ми визнаємо важливість зміцнення спроможності українців виробляти сучасні боєприпаси в Україні", – заявив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Норвезька компанія Nammo уклала угоду із оборонним матеріально-технічним агентством збільшення виробництва артилерійських боєприпасів і ракет.

Читайте по темі: МЗС Туреччини: Мирні перемовини мають забезпечити повагу до «законних інтересів українського народу»

Згідно з планом, виробництво снарядів можна збільшити в 10 разів, а інших снарядів і ракетних двигунів — удвічі. Також збільшать виробництво танкових боєприпасів калібру 120 мм.

«Ми дозволяємо Nammo значно збільшити свої виробничі потужності, щоб допомогти задовольнити потреби Норвегії, країн НАТО та України», – сказав міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Відомо, що у березні уряд Норвегії дозволив оборонним компаніям отримати ліцнзію від Міністерства закордонних справна передачу технологій Україні. 

Компанія Nammo – один із найбільших виробників боєприпасів у Європі, яка має допомогти Україні з артилерійськими снарядами.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus