Стали відомі секрети китайської субмарини, яка здатна нести балістичні ракети

Стали відомі секрети китайської субмарини, яка здатна нести балістичні ракети
Стали відомі секрети китайської субмарини, яка здатна нести балістичні ракети

У місті Ухань представили нову модель підводного човна, яка може стати найсучаснішою неатомною субмариною в арсеналі ВМС Китаю.

Хоча презентація пройшла майже без публічного висвітлення, ця подія привернула увагу військово-морських експертів завдяки інноваційним технологіям, використаним у конструкції нового підводного човна, повідомляє Naval News.

Особливістю нового підводного човна є використання Х-подібних рулів, що значно підвищують маневровість на мілководді. Ця особливість може забезпечити субмарині важливу тактичну перевагу. Експерти також припускають, що новий підводний човен є розвитком класу Type-039C Yuan, який вже перебуває на озброєнні ВМС Китаю. Однак нова субмарина має збільшену довжину корпусу, що може вказувати на наявність вертикальних пускових установок (VLS) для ракет, що є рідкістю для неатомних підводних човнів.

Якщо припущення про наявність VLS підтвердяться, це значно розширить можливості китайських підводних сил, дозволяючи запускати протикорабельні балістичні ракети або ракети наземного базування, які неможливо випустити через звичайні торпедні апарати. Це зробить китайські підводні сили більш універсальними та далекобійними.

Стали відомі секрети китайської субмарини: найсучасніший підводний човен, здатний нести балістичні ракети eiqdhiqkdiquuroz

Крім того, як зазначає Naval News, подовжений корпус нової субмарини може також свідчити про можливість модернізації або впровадження нової системи приводу. Однак, враховуючи вже наявний простір для автономної енергетичної установки (AIP) у класі Yuan, більш імовірною є версія з додаванням VLS.

Аналітики спостерігатимуть за розвитком ситуації, щоб з’ясувати більше про цю субмарину. Якщо вона справді включатиме VLS, це зробить китайську субмарину однією з найпотужніших неатомних субмарин у світі, що стане несподіванкою для планувальників, які до цього часу вважали китайські конвенційні підводні сили локальною загрозою.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus