На Прикарпатті офіцера ТЦК оштрафували за перевищення повноважень

На Прикарпатті офіцера ТЦК оштрафували за перевищення повноважень
На Прикарпатті офіцера ТЦК оштрафували за перевищення повноважень

На Прикарпатті суд визнав винним начальника мобілізаційного відділення ТЦК та СП у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Постанову в справі №938/828/24 прийняв Верховинський районний суд Івано-Франківської області.

Як йдеться у матеріалах справи, 10 липня, отримавши повідомлення від Держприкордонслужби про незаконний перетин кордону військовозобов’язаним, майор разом з колегою виїхав у село Ільці Верховинського району.

У селі поруч з автобусною зупинкою вони попросили чоловіка пройти з ними для уточнення військово-облікових даних. Той відмовився сідати до автівки і намагався втекти. Після цього працівники ТЦК повалили чоловіка на землю і повели до військового автомобіля.

У суді чоловік пояснив, що разом з колегою затримали військовозобов’язаного після того, як він застосував проти них перцевий балончик і намагався втекти.

Дослідивши всі матеріали справи, зокрема відеозапис, на якому зафіксовано, як троє осіб у військовій формі повалили чоловіка обличчям до землі і той в їх супроводі попрямував до автомобіля, суддя визнала начальника мобілізаційного відділення ТЦК та СП винним у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень і призначила йому покарання у вигляді 17 тисяч гривень штрафу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus