На Черкащині й у Києві затримали двох паліїв автомобілів військових

На Черкащині й у Києві затримали двох паліїв автомобілів військових
На Черкащині й у Києві затримали двох паліїв автомобілів військових

Правоохоронці затримали на Черкащині та у Києві двох чоловіків за підозрою в підпалі автомобіля військовослужбовців на замовлення окупантів. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України

"За даними слідства, 27-річний киянин та 25-річний житель Уманського району на початку серпня 2024 року погодилися на пропозицію замовників підпалити автомобілі військовослужбовців. Грошова винагорода в обох випадках становила 1000 доларів США".

Зазначається, що у столиці чоловік в обмін на гроші від окупантів погодився підпалити автомобіль Jeep Grand Cherokee. Зловмисник спершу сфотографував авто та надіслав замовнику у Telegram. Отримавши погодження на підпал цієї автівки, він взяв з дому підготовлену рідину для розпалювання вогню, вночі облив капот і підпалив.

  qhidqkidtriqkxroz

Втім, замість обіцяних грошей представник РФ почав погрожувати зловмиснику, що "зіллє" їхнє листування українським правоохоронцям. Таким чином росіянин хотів "мотивувати" свого поплічника продовжити серію підпалів у Києві.

 

Наразі правоохоронці перевіряють причетність затриманого до підпалу ще одного автомобіля ЗСУ в Печерському районі.

На Черкащині чоловік підпалив автівку Держприкордонслужби України.За даними слідства, авто перебувало на СТО, де проходило техобслуговування після виконання службових завдань. Провівши дорозвідку, підозрюваний вдягнув для маскування плащ-дощовик, прибув на локацію та підпалив авто. Зазначається, що для вчинення злочину він використав  заздалегідь підготовлену легкозаймисту суміш.

 

Після підпалу зловмисник втік, однак правоохоронці оперативно ідентифікували чоловіка та встановили його місцезнаходження.

 

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus