У Києві бізнесмена підозрюють у захопленні землі біля озера та забудові

У Києві бізнесмена підозрюють у захопленні землі біля озера та забудові
У Києві бізнесмена підозрюють у захопленні землі біля озера та забудові

У Києві підприємець збудував кафе й комерційну нерухомість на самовільно захопленій ділянці поблизу озера Тельбин. Загальна площа незаконної забудови становила понад 650 квадратних метрів.

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Порушнику повідомили про підозру.

"Було встановлено, що 60-річний киянин з квітня 2013 по вересень 2020 року самовільно захопив частини пʼяти земельних ділянок площею 0,15 гектара й з метою прибутку збудував там кафе та вісім нежитлових будинків. Загальна площа незаконної забудови становила понад 650 квадратних метрів, які чоловік здавав в оренду іншим підприємцям", – розповіли в пресслужбі.

Як встановили поліцейські, жодних правовстановлювальних документів та дозволу на будівництво порушник не мав. Загалом на незаконній забудові ділянок, що належать територіальній громаді міста Києва та розташовані в прибережно-захисній смузі озера, чоловік заробив понад два мільйони гривень.

Захопив землю біля озера Тельбин та побудував кафе: у Києві бізнесмена підозрюють у "схемі". Фото eiqeeiqdeiuuroz

За цим фактом відкрито кримінальне провадження, а підприємцю повідомили про підозру. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі. Крім того, слідчі звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на незаконно зведені об’єкти нерухомості.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus