У прифронтовому Покровську ще залишаються близько 1,9 тисячі дітей

У прифронтовому Покровську ще залишаються близько 1,9 тисячі дітей
У прифронтовому Покровську ще залишаються близько 1,9 тисячі дітей

У прифронтовому Покровську на Донеччині ще залишаються 38 тисяч жителів, серед них близько 1,9 тисяч дітей.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Зараз у місті Покровськ залишаються 38 тисяч людей, з них близько 1900 дітей», - сказав очільник області і нагадав, що до початку повномасштабної війни у цій громаді проживало більше 80 тис. людей, зокрема 13 тис. дітей.

Він зазначив, що людям виїжджати із Покровської громади допомагають міжнародні організації та волонтери, а безпосередньо з лінії фронту евакуюють населення підрозділи поліції та ДСНС.

Філашкін подякував, зокрема, Черкаській, Полтавській, Львівській, Закарпатській областям та місту Кропивницькому, де мешканцям Донеччини «дуже підставляють своє плече». «Вони приймають наших людей, забезпечують всім необхідним, Укрпошта виплачує їм всі необхідні кошти, згідно з чинним законодавством», - заявив керівник ОВА.

Він також повідомив, що до кінця цього тижня у місті Покровськ працюють ще банківські установи, а з понеділка, 2 вересня, будуть працювати лише банкомати.

За словами Філашкіна, це стосується і роботи інших служб, які надають різні послуги населенню, бо «обстановка у Покровському районі дуже складна».

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus