Спецслужби Франції та ОАЕ зламали телефон Дурова ще у 2017 році, - WSJ

Спецслужби Франції та ОАЕ зламали телефон Дурова ще у 2017 році, - WSJ
Спецслужби Франції та ОАЕ зламали телефон Дурова ще у 2017 році, - WSJ

Павло Дуров обідав із президентом Франції у 2018 році. Його телефон був зламаний роком раніше французькими та еміратськими спецслужбами.

За шість років до того, як Павла Дурова затримали в аеропорту Ле-Бурже у Франції, засновник месенджера Telegram був у Парижі в зовсім іншій обстановці: обідав із президентом Еммануелем Макроном.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, посилаючись на неназвані джерела.

Ця операція під кодовою назвою "Пурпурова музика" проходила на фоні "глибокої стурбованості" французької влади тим, що терористичне угруповання "Ісламська держава" використовувало Telegram для вербування та планування терактів.

Джерела видання стверджують, що компанія Дурова протягом тривалого часу ігнорувала пов’язані з цим повістки та судові постанови, які надходили на її електронну адресу. Документи від силових структур накопичувалися на окремій адресі електронної пошти компанії, і її практично не перевіряли.

Газета WSJ також зазначила, що у 2018 році президент Франції Емманюель Макрон під час обіду зустрічався з Дуровим і пропонував йому перенести штаб-квартиру Telegram до Парижа, проте бізнесмен відмовився. За даними видання, тоді ж французький лідер обговорював із Дуровим надання йому громадянства країни. Французький паспорт він отримав пізніше, у серпні 2021 року.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus