«Суддя Майдану» втекла у військо, щоб уникнути покарання від ВРП, але її зловили п’яною у військовій частині

«Суддя Майдану» втекла у військо, щоб уникнути покарання від ВРП, але її зловили п’яною у військовій частині
«Суддя Майдану» втекла у військо, щоб уникнути покарання від ВРП, але її зловили п’яною у військовій частині

Вища рада правосуддя поновила розгляд дисциплінарної справи щодо судді Деснянського районного суду Світлани Колегаєвої. На суддю поскаржились, бо вона у 2021 році п’яною сіла за кермо, вилетіла з дороги, знесла стовп і врізалась у дерево, за що її покарав суд. Справу зупинили, бо суддя мобілізувалася. Пізніше справу поновили, бо Колегаєва пила під час несення служби. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя розглядала справу судді Деснянського районного суду Світлани Колегаєвої.

 eiqrtiqkriqxzroz

П’яна Колегаєва влітку 2021 року керувала записаною на матір автівкою Audi, через що не впоралась з керуванням і вилетіла з дороги, знесла стовп і врізалась у дерево. 

Як тоді повідомили у патрульній поліції Києва, Колегаєва відмовилась проходити перевірку кількості алкоголю у її організмі за допомогою драгера (пристрій для визначення рівня сп’яніння, — прим.), суддя наполягала на наркологічній експертизі.

Зрештою справа про п’яне водіння потрапила до Оболонського районного суду Києва, де Колегаєву визнали винною та присудили їй штраф у розмірі 17 тисяч гривень та заборонили керувати авто впродовж року. Колегаєва не погодилась з рішенням суду та подала апеляцію, але програла її. 

У січні 2024 року через цю історію на Колегаєву поскаржились, бо поведінка судді підриває довіру до судової системи та суддів загалом. ВРП погодилась зі скаржником, що у цій історії є ознаки дисциплінарного проступку та відкрила справу.

З лютого по квітень 2024 року ВРП намагалася зрозуміти, чи є якісь підстави, щоб покарати суддю. За цей час Колегаєва вирішила мобілізуватися до війська, за словами активістів «Автомайдану», — це поширена практика спроби уникнення покарання, зокрема, серед суддів.

Оскільки Колегаєва дуже хотіла пояснити ВРП чому вона була п’яна за кремом і чому її не варто за це карати, але не може цього зробити через службу десь у військовій частині в Києві, ВРП зупинило розгляд дисциплінарної справи.

Через кілька місяців після  рішення ВРП поновлює розгляд справи, бо виявила, що Шевченківського районний суд 16 липня 2024 року оштрафував суддю Колегаєву за вживання алкоголю під час несення служби. Жінку  два дні поспіль ловили п’яною.

«Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя звертає увагу, що вказані вище обставини свідчать про те, що суддя Деснянського районного суду міста Києва Колегаєва, будучи звільненою від виконання обов’язків з відправлення правосуддя у зв’язку з призовом на військову службу, продовжує вчиняти поведінку, яка суперечить вимогам Кодексу суддівської етики, принижує статус судді та військовослужбовця, що негативно впливає на авторитет правосуддя», – пояснюють у ВРП свою мотивацію поновити розгляд дисциплінарної справи.

Також у ВРП наголошують, що суддя  за допомогою служби намагається уникнути дисциплінарного покарання. 

Поки ВРП відклала засідання на 11 вересня, бо захисниця Колегаєвої попросила об’єднати усі скарги на суддю.

Колегаєва також відома тим, що судила активістів Майдану та намагалася це приховати вже після 2014 року. 

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Десантники знищили одну з найсучасніших БМД росіян на Курщині
МЗС України: У Кремлі бояться, що світ побачить гуманітарну ситуацію у Курській області
У Польщі підтвердили зобов’язання щодо участі у чеській ініціативі
Зеленський підписав закон про створення Сили безпілотних систем в структурі ЗСУ
Які вироки отримують злочинці, які допомагають військовозобов’язаним ухилитися від мобілізації
У Кам’янському чоловік вирощував коноплі на 25 млн гривень
Кримінальна справа проти СЕО платіжної системи Bill_line Артема Ляшанова за звинуваченням у відмиванні коштів залишається відкритою
Суд відхилив клопотання російського Pin-UP про скасування арешту 2,6 млрд гривень
В Одесі СБУ затримала російського агента, який шпигував за ППО
У США ідентифікували підозрюваного в імовірно другій спробі замаху на життя Трампа

Коментарі:

comments powered by Disqus