Нова балістична ракета України передбачає радіус дії у 600-700 км, - Подоляк

Нова балістична ракета України передбачає радіус дії у 600-700 км, - Подоляк
Нова балістична ракета України передбачає радіус дії у 600-700 км, - Подоляк

Водночас наскільки ефективно працюватиме ця зброя, можливо буде зрозуміти лише з часом, зауважив радник голови ОПУ.

Про це сказав радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв’ю для Новини.LIVE. Водночас наскільки ефективно працюватиме ця зброя, можливо буде зрозуміти лише з часом, зауважив радник голови ОПУ.

"Нова балістична ракета України — це 600-700 км, як президент сказав. Але я думаю, що це питання, відповідь на яке ми з вами побачимо при роботі. Щодо "Паляниці" чи будь-яких інших балістичних ракет чи дронів і т.д.: будемо використовувати - будемо бачити їх ефективність", - прокоментував Подоляк.

Також він сказав, що важлива й кількість таких ракет.

"У війнах високої інтенсивності й масштабу роль відіграє саме кількість. Вони високотехнологічні мають бути, бо будуть тоді давати результат дуже крутий. Але їх має бути багато. Тобто одна-дві-три ракети - ми зможемо з вами сказати "вау", але це не буде вирішення фундаментальних завдань, які стоять перед такого типу ракетами", - зауважив Подоляк. 

Читайте по темі: Російська пропаганда використовує другий замах на Трампа проти України – ЦПД

Це озброєння, за його словами, має завдання знищувати інфраструктуру, яка дозволяє РФ використовувати авіацію. 

"Загалом є два інструмента ведення війни, які впливають на психо-емоційний стан наш і наших партнерів. Перше - це стратегічна авіація на території РФ. Треба знищити всю цю інфраструктуру. Відновити РФ літакобудування у вигляді Ту-22, Ту-160, Ту-195 неможливо. Отже, ракети мають тут працювати. І щоб знищити цю інфраструктуру потрібна не одна "Паляниця", а сотні. Ну, чи Storm Shadow/SCALP-EG (англо-французька крилата ракета великої дальності), чи ATACMS (американська тактична балістична ракета) відповідної дальності у відповідній кількості. Друга складова – це тактична авіація, це всі ці керовані авіаційні бомби. Знищувати треба по лінії фронту, а для цього потрібні фронтові системи ПРО, багато авіації – не 5-6 літаків, а багато. Це все потрібно вирішувати. І це не емоція, це математика", - зазначив Подоляк.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus