Швеція представила концепт винищувача шостого покоління

Швеція представила концепт винищувача шостого покоління
Швеція представила концепт винищувача шостого покоління

Група Saab AB поширила концептуальний рендер одного з варіантів її пропозиції щодо перспективного пілотованого або безпілотного винищувача шостого покоління для шведських збройних сил.

Про це повідомляє Army Recognition

Розробка винищувача шостого покоління – вкрай складний та витратний процес. Втім, шведи роблять акцент на гігантському опиту, який був отриманий під час створення винищувача JAS 39E/F (нова версія Gripen), багатоцільового комплексу радіолокаційного виявлення і наведення GlobalEye, а також навчально-тренувальний літака Т-7А. 

Поки що мова йде лише про концептуальне бачення винищувача шостого покоління. Шведи не вирішили, будить вони розробляти власний бойовий літак чи закуплять вже існуючий винищувач у іноземного постачальника.

У першому випадку Saab розраховує на активну співпрацю з іншими країнами, як це було у випадку з JAS 39 Gripen, який можна вважати "‎шведським"‎ лише частково. 

Нагадаємо, раніше льотчик-інструктор і полковник ЗСУ в запасі Роман Світан заявив, що у разі успішної домовленості зі Стокгольмом, Україна могла б отримати перші JAS-39 до кінця 2024-го.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus