ЦРУ запобігло теракту ІДІЛу на концертах Тейлор Свіфт, - Politico

ЦРУ запобігло теракту ІДІЛу на концертах Тейлор Свіфт, - Politico
ЦРУ запобігло теракту ІДІЛу на концертах Тейлор Свіфт, - Politico

ІДІЛ планував здійснити теракт на одному з концертів Eras Tour Тейлор Свіфт у Відні. Однак представники ЦРУ встигли завчасно попередити австрійську владу.

Про це повідомляє Politico.

Заступник директора ЦРУ Девід Коен, повідомив, що управління попередило владу Австрії про запланований теракт на концерті Тейлор Свіфт у Відні на початку цього місяця.

"Вони планували вбити величезну кількість людей, десятки тисяч на цьому концерті, включаючи, я впевнений, багато американців", - сказав Коен.

Зауважимо, що концерти поп-зірки у Відні на 8, 9 і 10 серпня були скасовані організаторами.

Це сталось після того, як австрійська поліція отримала попередження про терористичну змову, сплановану людьми, натхненними Ісламською державою.

Після попередження влада Австрії заарештувала двох чоловіків - 19-річного в місті Терніц, і ще одного в самому Відні, - які готувалися здійснити теракт. Третього підозрюваного, 18-річного громадянина Іраку, затримали через день.

Коен наголосив, що правоохоронці Австрії здійснили кілька арештів, оскільки агентство та партнери з розвідувального співтовариства надали їм інформацію про те, що планувала зробити ця група, пов’язана з ІДІЛ.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus