Україна здобула перше золото на Паралімпіаді-2024

Україна здобула перше золото на Паралімпіаді-2024
Україна здобула перше золото на Паралімпіаді-2024

Український спортсмен з Маріуполя Олександр Комаров виборов золото у плаванні на дистанції 100 метрів вільним стилем. Це перша золота нагорода України на цьогорічній Паралімпіаді.

Про це стало відомо з трансляції змагань.

Другим дистанцію подолав спортсмен із Китаю, який здобув срібло змагань, тоді як бронзову нагороду отримав «нейтральний» спортсмен із Росії Кирило Пульвер.

Зазначимо, золото стало для Комарова вже другою нагородою на цих Паралімпійських іграх. Напередодні на дистанції 200 метрів вільним стилем у класі S5 він здобув бронзу.

На церемонії нагородження український спортсмен відмовився фотографуватися зі спортсменом з Росії Пульвером, який тоді здобув срібло.

Як пізніше розповідав сам спортсмен, він пояснив свої дії італійцю Франческо Боччардо, який здобув золото, що не буде фотографуватися разом із ним, «бо поруч стояв суб’єкт російської федерації, нібито нейтральний, але всі ми знаємо, що нейтральність — це лише на папері».

Крім того, на дистанції 100 метрів вільним стилем серед жінок українська спортсменка Ірина Пойда здобула сріблу нагороду, поступившись спортсменці з Великої Британії. На цьогорічній Паралімпіаді Пойда вже раніше здобула срібло — на дистанції 200 метрів вільним стилем.

Станом на зараз Україна посідає десяте місце в медальному заліку Паралімпійських ігор, здобувши сім нагород: 1 золото, 4 срібла та 2 бронзи.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus