Microsoft почав відключати російські компанії від хмарних сервісів - ЗМІ

Microsoft почав відключати російські компанії від хмарних сервісів - ЗМІ
Microsoft почав відключати російські компанії від хмарних сервісів - ЗМІ

Російські компанії стикнулися з відключенням передплат на хмарні сервіси Microsoft.

Про це повідомляє приватний Телеграм-канал «Софтлайн» та російські ЗМІ.

«До нас почала надходити інформація про початок відключення хмарних сервісів. За інформацією, на даний момент у ряду наших клієнтів у консолі адміністрування статус підписок змінився на disabled. Обмеження стосуються М365 (Microsoft 365, - ред.), О365 (Office 365, - ред.), EMS (Express Mail Service, - ред.). Teams (центр командної роботи в Microsoft 365 - ред.) недоступний користувачам», - йдеться у повідомленні.

У середині травня Microsoft почала обмежувати російським корпоративним клієнтам доступ до рішень Visio Online, Project Online та Power BI.

У серпні в «Софтлайні» попередили, що з 2 вересня Microsoft запровадить нові санкції проти російського бізнесу, відрізавши корпоративним клієнтам із РФ доступ до деяких хмарних передплат. Як пояснила тоді віцепрезидент з інвестицій «Софтлайн» та керівник Softline Venture Partners Олена Волотовська, нові обмеження мають зачепити всіх юридичних осіб, зареєстрованих у Росії, проте вони не стосуватимуться мультинаціональних компаній (MNC), які належать іноземним юрособам або перебувають під їхнім контролем.

У червні США розширили санкції проти Росії, заборонивши надання низки послуг у сфері інформаційних технологій. З 12 вересня буде заборонено надавати російській стороні IT-консалтинг, проєктування та IT-підтримку для ПЗ, що використовується в управлінні підприємствами, проєктуванні та виробництві. Заборони стосуються як експорту та реекспорту послуг зі США, так і постачання цих послуг будь-якою пов’язаною зі Сполученими Штатами особою, незалежно від її розташування. Винятки передбачені лише для компаній, які перебувають під контролем громадян США.

Як повідомлялося, під нові санкції США потрапили близько 300 фізичних та юридичних осіб із Росії, Китаю, Білорусі, ПАР та інших країн, які допомагають обходити раніше введені проти Москви обмеження. Серед них — Мосбіржа, Національний кліринговий центр і Національний розрахунковий депозитарій.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Путін радився з шаманами щодо війни в Україні - ЗМІ
МЗС Туреччини: Мирні перемовини мають забезпечити повагу до «законних інтересів українського народу»
Зрадник екснардеп Деркач став сенатором від Астраханської області РФ, — ЗМІ
ЗСУ авіабомбою знищили будівлю з російськими військовими у Курській області
Російські банки та бізнеси масово відкриваються на окупованих територіях України
Міністри G7 вимагають, щоб Іран негайно припинив підтримувати РФ
Онлайн-казино і нерухомість: "мийник брудних грошей" Максим Кріппа купив віллу російського олігарха у Чехії
Мийник "брудних" російських грошей Максим Кріппа скуповує нерухомість у Чехії
Прокуратура Італії вимагаю ув’язнити проросійського Маттео Сальвіні до шести років
США і Британія занепокоєні передачею ядерних технологій Росією Ірану, —Bloomberg

Коментарі:

comments powered by Disqus