Продукти для військових постачає фірма, пов’язана з ексчиновниками Януковича

Продукти для військових постачає фірма, пов’язана з ексчиновниками Януковича
Продукти для військових постачає фірма, пов’язана з ексчиновниками Януковича

Державне підприємство Міністерства оборони України «Державний оператор тилу» уклало договір з ТОВ «Трейд Граніт Інвест» на понад 2 млрд грн. До кінця 2024 року продукти для військових у частини та на полігони постачає компанія, повʼязана з ексчиновниками Януковича. Минулого року голова Державного оператора тилу Арсен Жумаділов говорив, що ТОВ «Трейд Граніт Інвест» забезпечує військових неякісними продуктами або порушує терміни постачання. 

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

У липні на офіційному майданчику державних закупівель Prozorro зʼявилося оголошення від «Державного оператора тилу» при Міноборони про проведення тендеру на забезпечення харчами військових. За результатами конкурсу, серед 5 учасників з найнижчою сумою пропозиції перемогло ТОВ «Трейд Граніт Інвест». Загальна ціна договору, з розрахунком до кінця 2024 року, становить 2 млрд 23 млн 875 тис. грн, у тому числі ПДВ — 337 млн 312 тис. 500 грн. 

Засновницею компанії ТОВ «Трейд Граніт Інвест» є Юлія Павліченко. Колишня бенефіціарка ТОВ «Прайм-Фʼюжн-Сейл» (попередня назва «Максмед Інтернешнл» — прим.), фірма блокувала торги «Укрзалізниці» на мільярди гривень завдяки оскарженням в Антимонопольному комітеті.

Як пояснили в Державному операторі тилу, ТОВ «Трейд Граніт Інвест» пов’язують з колишньою групою «Трейд Коммодіті» Андрія Адамовського та ексчиновника уряду Януковича Владислава Якубовського. Нині, у пресслужбі ДОТ пояснили, що ТОВ «Трейд Граніт Інвест» пройшло перевірку відповідно до вимог постанови Кабміну від 11.11.2022 № 1275, яка регулює питання оборонних закупівель в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, у лютому 2024 року ТОВ «Трейд Граніт Інвест» подало позовні вимоги до Шостого адміністративного апеляційного суду у яких оскаржує вимоги процедур закупівель харчів, оголошених ДОТ. Зокрема, фірма виступила проти надання доказів проведення дезінфекції складських приміщень та використання касових апаратів не менш як на 50% заявлених складів. Рішенням колегії суддів було скасовано вимогу ДОТ про розірвання співпраці з компаніями, які не виконали своїх зобовʼязань перед Міноборони у 2022-2023 роках.

На запит від журналістів у пресслужбі Держоператора тилу відповіли, що компанію перевірили на відповідність вимогам антикорупційного та санкційного законодавства та не мали причин для відмови постачальнику у закупівлі.

«Основна відмінність на друге  півріччя 2024 року — це перевірка командою ДП «ДОТ» кваліфікаційних вимог та операційної спроможності постачальників, які були визначені переможцями. ДОТ контролює що, скільки та коли замовляється, що та коли постачається, фіксує скарги, якщо вони є, та оперативно реагує», — повідомили у пресслужбі Державного оператора тилу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus