Розвідка Південної Кореї: У КНДР страчують чиновників через збитки від повені

Розвідка Південної Кореї: У КНДР страчують чиновників через збитки від повені
Розвідка Південної Кореї: У КНДР страчують чиновників через збитки від повені

Режим Північної Кореї через масштабні збитки від повеней, спричинених тривалими зливами наприкінці липня, почав страчувати чиновників постраждалих від негоди провінцій.

Про це повідомило розвідувальне агентство Південної Кореї, передає Yonhap.

Зазначається, що на екстреному засіданні політбюро правлячої в КНДР Трудової партії 31 липня лідер країни Кім Чен Ин заявив, що за масштабні руйнування і втрати від повеней покарає чиновників двох північних провінцій Джаган і Північний Пхьонган, де було затоплено частину районів та з яких екстрено евакуювали тисячі людей.

Про те, яке саме покарання буде застосовано, Кім не сказав, проте південнокорейська розвідка виявила ознаки ймовірних страт у КНДР і наразі уважно аналізує ситуацію.

У Сеулі вважають, що серед тих, кого через повінь режим Кіма першим засудив до смертної кари, може бути колишній очільник провінційного комітету Трудової партії провінції Джаганг Кан Пон Хун, раніше звільнений зі своєї посади разом з іншими високопосадовцями, включаючи міністра громадської безпеки КНДР Рі Тхе Сопа.

Пхеньян тримає в таємниці всю інформацію про загиблих та постраждалих від повені, а також завдані нею збитки. Західні та південнокорейські ЗМІ повідомляли, що під водою могли опинитись понад 4000 будинків, а кількість постраждалих може вимірюватися десятками тисяч.

 qhidqhixxiqkkroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus