Забруднена вода із загиблою рибою дійшла до Чернігівщини, - Міндовкілля

Забруднена вода із загиблою рибою дійшла до Чернігівщини, - Міндовкілля
Забруднена вода із загиблою рибою дійшла до Чернігівщини, - Міндовкілля

Вода з забруднюючими органічними речовинами дійшли до ділянки річки Десна в с. Боромики на Чернігівщині. До Чернігова залишилося 38 кілометрів. Про це повідомили у пресслужбі Міндовкілля.

У відомстві акцентували, що наразі спостерігається зміна характеру забруднення - воно йде не суцільним розривом, а пересувається по найглибшій частині річки, по центру. Тобто, забруднення осідає на дно.

Своєю чергою, наразі на ділянці річки Десна перед Черніговом здійснюються заходи з насичення киснем поверхневої води.

За даними Держводагентства, минулі п’ять днів спостерігалася тенденція сповільнення руху забруднення.

"За останні 30 км просування забруднюючих речовин по річка Десна мор риби не зафіксовано. Вода має сірий колір та неприємний запах. Спостерігається низький вміст розчиненого кисню і високі показники хімічного споживання кисню. Зафіксовано перевищення по марганцю, що спричинено процесом гниття загиблої риби", - зазначили у Міндовкіллі.

Також на річці Десна здійснюють заходи з уловлювання загиблої риби. Загалом станом на сьогодні на території Чернігівської області зібрано 8 тонн загиблої риби, а на території Сумської області вже зібрано понад 12 тонн загиблої риби.

Водночас з метою порятунку живої риби у місцях, куди ще не дійшло забруднення, місцевою владою та активістами здійснюється розчищення приток річки Десна, щоб риба могла туди заходити безперешкодно.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus