Центробанк Угорщини скасував конференцію через її можливий бойкот країнами ЄС

Центробанк Угорщини скасував конференцію через її можливий бойкот країнами ЄС
Центробанк Угорщини скасував конференцію через її можливий бойкот країнами ЄС

Центральний банк Угорщини скасував конференцію високого рівня у вересні - на тлі бойкотування країнами-членами Євросоюзу заходів під суперечливим головуванням Будапешта у ЄС.

Про це повідомив агентству Bloomberg речник установи Ласло Сентеш.

Як зазначається, Національний банк Угорщини сподівався скористатися неформальною зустріччю міністрів фінансів та керівників центральних банків (Ecofin) у Будапешті 13-14 вересня, провівши після цього публічний захід.

Планувалося, що угорський Центробанк проведе 15 вересня урочистий прийом із запрошенням голів Центральних банків Австрії, Німеччини, Хорватії та Словенії, а на наступний день мала відбутись конференція за онлайн-участі президентки ЄЦБ Крістін Лагард.

Однак, за словами Сентеша, цей захід угорського Центробанку було скасовано. Водночас він не пояснив причину такого рішення, пише видання.

Замість цього зустріч, ймовірно, відбудеться в січні наступного року, після закінчення шестимісячного головування Угорщини в ЄС.

Bloomberg пише, що зустріч скасували після рішень великої кількості міністрів фінансів та глав Центральних банків не брати участі в роботі самого Ecofin на знак протесту проти неузгоджених дій угорського прем’єра Віктора Орбана на початку головування Угорщини в блоці у липні, які включали зустріч із лідером Росії Володимиром Путіним.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus