Бізнесмена та працівника Одеського ТЦК викрили на недостовірному декларуванні

Бізнесмена та працівника Одеського ТЦК викрили на недостовірному декларуванні
Бізнесмена та працівника Одеського ТЦК викрили на недостовірному декларуванні

Бізнесмен Павло Воронжак, котрий спочатку повномасштабної агресії став офіцером відділу рекрутингу Одеського обласного ТЦК та СП, викритий на недостовірному декларуванні майна на загальну суму в 3,8 млн гривень.

Про це стало відомо матеріалів перевірки НАЗК  його декларації за 2022 рік.

За даними агентства, Воронжак зазначив, що у 2007 році придбав квартиру в 71 кв. м в ТОВ «Адмірал-Стройінвест» за 189 тис. гривень. Однак у декларації була вказана сума у 2,2 млн гривень   Субʼєкт декларування зазначив відомості, які не відповідають дійсності на суму 2,95 млн гривень.

 qhiqquiqtuidzrroz

Офіцер ТЦК не вказав квартиру площею 42,2 кв.м за 420 тис. гривень. Він пояснив, що квартиру дочці подарувала мати субʼєкта декларування, з якою він не підтримує стосунків і не памʼятає, коли відбувся цей правочин. Пояснення субʼєкта декларування не враховано з огляду на таке. У 2021 році Раїса Степанівна Воронжак передала безоплатно Воронжак Вероніці Павлівні (онука) у власність квартиру. При цьому офіцер з дружиною визнані законними представниками власника.
Така ж сама ситуація була із квартирою площею в 23,5 кв. м, яку теж оформили у 2013 році на доньку. Воронжак пояснив, що вказана квартира не зазначена в декларації, оскільки ні він, ні дружина не хочуть розкривати інформацію про дочку до її повноліття. Крім того, субʼєкт декларування не вбачав важливим зазначати таку інформацію, оскільки декларацію подавав вперше і тільки стосовно себе. Вартість майна склала 412 тис. гривень.

Чоловік не вказав майно за кордоном та в Україні, яким користується його син Марк. Останній у квітні 2022 року покинув країну, але 4 жовтня вже повернувся. Його місцезнаходження не встановлено.

Воронжак задекларував у 2023 році чотири авто та один мотоцикл, більшість цього майна він набув вже після повномасштабного вторгнення.

У декларації за 2022 рік, Воронжак вказав що Nissan Rogue (2017) він придбав у квітні 2019 року за 511 тис. гривень. При цьому авто в ЄДРТЗ коштувало 260 тис. гривень.

Павло Воронжак відомий у місті як власник компанії «ВКО». Цю фірму він не також вказав у декларації за 2022 рік. Компанія ця дуже скандальна. Вона при мері міста Генадії Труханові у 2019 році отримала два поверхи в оренду від департаменту комунальної власності на Дерибасівській, 8. Фірму пов’язують з Костянтином Ткачем (власником ГЕРЦ). Також Воронжак був директором ОК «Кепесіті» на Аркадійський алеї, 1, де збудували Arcadia Apartments з групи компаній «Пространство». Його фірма «ВКО» перестала платити оренду мерії.

В діях Воронжака НАЗК вбачає ознаки за ч. 1 ст. 366 КК, знайшовши порушення на 3,82 млн гривень. Логічно, що мобілізувавшися на роботу в ТЦК чоловік ухиляється від служби на фронті. Нагадуємо, що президент Володимир Зеленський наголошував про необхідність замінити військкомів пораненими бійцями ЗСУ.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus