В Україні різко підскочила жіноча злочинність

В Україні різко підскочила жіноча злочинність
В Україні різко підскочила жіноча злочинність

В Україні у 2022 році з січня по липень щодо прекрасної половини людства було відкрито 7,74 тисячі кримінальних проваджень, а цього року за аналогічний період вже 14,258 тисячі.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора України.

Таким чином, у "кримінальному світі" жінки стирають гендерні кордони. Минулого року правоохоронці відкрили 24,881 тис. кримінальних справ, де головними підозрюваними стали жінки. З них 3,393 тисячі раніше вже скоювали злочини, 2,432 тисячі скоїли злочин у групі, 481 при цьому була в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, а 436 - не виповнилося 18-ти років. З урахуванням того, що за сім місяців 2024-го вже відкрили понад 14 тисяч кримінальних проваджень, є підстави припустити, що цього року рекорд минулого буде побито.

За статистикою, жінки скоюють 20% насильницьких злочинів і 37% майнових. До чоловіків їм ще далеко, оскільки троє з чотирьох злочинців - чоловічої статі, і тільки одна - жінка. Та й жіночій злочинності більш властиві корисливі мотиви: крадіжка чужого майна, обман покупців і замовників, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Як не дивно, але більшість злочинів жінки скоюють на робочому місці.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus