В Одесі за торгівлю гуманітарною допомогою заарештували волонтера "Корпорації монстрів"

В Одесі за торгівлю гуманітарною допомогою заарештували волонтера "Корпорації монстрів"
В Одесі за торгівлю гуманітарною допомогою заарештували волонтера "Корпорації монстрів"

В Одесі суд заарештував представника відомого на всю країну БФ «Корпорація монстрів», який потрапив на продаж гуманітарної допомоги.

Про це редакція 368.media дізналася з матеріалів кримінального провадження за ч.3 ст.201-2 КК.

За даними слідства, чоловік з 7 червня по 1 липня продав бронепластини, плитоноски, аптечки, а також квадрокоптер та тепловізор. Все це реалізовувалося клієнтом, який діяв під контролем правоохоронців. Зокрема, під час розмови зловмисник повідомив, що наразі швидкими темпами «завозить» в Україну тактичну амуніцію та продемонстрував відповідні приклади відповідних військових товарів. На запитання покупця яким чином він зможе отримати для військових зазначений товар, чоловік, незважаючи на обов’язок безоплатної передачі таких товарів військовим формуванням або волонтерам для їхнього подальшого перенаправлення в будь-яку військову частину за необхідності, у тому числі волонтеру, повідомив, що той може придбати всю необхідну амуніцію у нього за грошову винагороду.

Угода пройшла на вул. Втішна в ЖК «Ясна поляна 2». Волонтеру передали частину спорядження за 2,9 тисячі доларів. Далі, вже 21 червня відбулася ще одна угода. У чоловіка купили аптечки, плитоноску та бронепластину за 1,55 тис. доларів. Вже 1 липня корупціонера затримали під час отримання 9,5 тис. доларів. Усього він отримав майже 14 тис. доларів. Йому висунули підозру за ч. 3 ст. 201-2 КК. Приморський райсуд заарештував представника фонду «Корпорація монстрів» із заставою у 1 млн. гривень.

Нагадаємо, що у червні СБУ відкрила справу щодо фонду. Відповідну інформацію підтвердила голова організації Катерина Ножевнікова.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus