Фінансує "ДНР" та веде бізнес у Криму. Арештовано майно екснардепа Горбатова

Фінансує "ДНР" та веде бізнес у Криму. Арештовано майно екснардепа Горбатова
Фінансує "ДНР" та веде бізнес у Криму. Арештовано майно екснардепа Горбатова

Суд заарештував майно колишнього народного депутата Валерія Горбатова. Він веде незаконний бізнес у Криму, а також фінансує окупантів так званої ДНР.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань .

Горбатов на початку 2000-х очолював Раду міністрів Криму. Після окупації півострова він продовжив вести незаконний бізнес та сплачувати податки Росії.

Суд наклав арешт на активи наближеної до нього особи, на яку він переоформив свої підприємства. У такий спосіб екс-нардеп намагався приховати незаконну діяльність.

Суд заарештував 3 квартири, 8 адміністративних будівель, 2 житлові будинки, 15 об’єктів нежитлового фонду та 42 транспортні засоби (8 легкових автомобілів, 34 транспортні засоби сільськогосподарського призначення, причепи). Загальна площа заарештованих будівель складає 5000 квадратних метрів.

Що відомо про справу Горбатова

У червні 2022 року ГБР викрило екс-нардепа на фінансуванні так званої "ДНР". Також Горбатов привласнив культурну спадщину України, викрадену з музеїв Криму та куплену у "чорних археологів".

Крім того, колаборант має тісні дружні стосунки із "головою" Криму Сергієм Аксьоновим. Вони мають спільний бізнес, а дружина Аксьонова надавала доручення на право користування своїм майном Горбатову.

Колишній нардеп має безпосереднє відношення до діяльності "Горлівської паперової фабрики" та ТОВ "Благодійний Союз (БС)", які діють на тимчасово окупованій території. Фірми Горбатова також працюють і в Криму, але вони оформлені на сина, племінника та інших довірених осіб.

Проти колаборанта відкрили кримінальну справу за двома статтями УКУ. Йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Фінансує "ДНР" та веде бізнес у Криму. Заарештовано майно екс-нардепа Горбатова qhiddkiqxqitzroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus